Κόσμος

27 νεκροί από την κατολίσθηση – Δεκάδες τραυματίες και αγνοούμενοι – Galaksias.com

Τραγικός είναι ο απολογισμός από την κατολίσθηση που έπληξε μια επαρχία στο νότιο τμήμα των Φιλιππίνων καθώς οι διασώστες ανέσυραν την Παρασκευή (9/2) περισσότερα πτώματα ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 27. 

Οι Αρχές, ωστόσο ελπίζουν πως θα βρουν επιζώντες, αφότου ένα παιδί διασώθηκε νωρίτερα.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (6/2) έξω από τον χώρο ενός χρυσορυχείου στην πόλη Μάκο, στην επαρχία Νταβάο ντε Όρο, καταπλακώνοντας κατοικίες, τρία λεωφορεία και ένα τζιπ, τα οποία επρόκειτο να μεταφέρουν εργαζόμενους της εταιρείας εξορύξεων.

Οι αρχές έκαναν γνωστό πως το παιδί που επέζησε βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών της πόλης Μάκο αναθεώρησε τον αριθμό των αγνοουμένων σε 89 από 110, χωρίς να δώσει κάποια εξήγηση, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 32.

Αξιωματούχοι της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών ανέφεραν νωρίτερα πως δύο λεωφορεία, που μετέφεραν 27 επιβάτες θάφτηκαν κάτω από το χώμα, ωστόσο η διαχειρίστρια εταιρεία του ορυχείου Apex Mining έκανε γνωστό σε μια ανακοίνωση την Παρασκευή (9/2) ότι τέσσερα οχήματα βρέθηκαν θαμμένα στην κατολίσθηση.

Ένας αξιωματούχος του γραφείου επικοινωνιών της Apex είπε πως η εταιρεία δεν έχει προς το παρόν πληροφορίες σχετικά με το πόσους επιβάτες μετέφεραν τα οχήματα, όταν σημειώθηκε η κατολίσθηση. Νωρίτερα, η εταιρεία ανέφερε πως τα λεωφορεία έχουν χωρητικότητα 60 καθισμάτων, ενώ στο τζιπ μπορούν να κάτσουν 36 επιβάτες.

Καταρρακτώδεις βροχές σάρωσαν το Νταβάο ντε Όρο τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button