Επικαιρότητα

Πλούσιες οι δράσεις των Μονάδων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Στερεά – Galaksias.com

Ο Μάρτιος ξεκίνησε με τη συμμετοχή του προσωπικού των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Διακρίσεων, με πρωτοβουλία της ΑΜΚΕ «Αποστολή».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν Φορείς Ψυχικής Υγείας που δραστηριοποιούνται στην πόλη. Σκοπός ήταν τόσο η ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για τις δράσεις του ΚΕΘΕΑ και των λοιπών Φορέων όσο και η ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα διακρίσεων και ισότητας.

Με πρωτοβουλία του Δήμου Λοκρών πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης σε Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ. Η δράση αφορούσε στην έγκαιρη παρέμβαση για θέματα εξαρτήσεων και άλλων παραβατικών συμπεριφορών στο σχολικό πλαίσιο. Ενημερωτική ομιλία πραγματοποιήθηκε και σε μαθητές της Γ’ Λυκείου του Επαγγελματικού Λυκείου Αταλάντης, όπου έγινε συζήτηση γύρω από το φαινόμενο της εξάρτησης.

Τον ίδιο μήνα, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Τέχνη & Απεξάρτηση» της Ομάδας Εικαστικών του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ. Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης στις 11 Μαρτίου, το προσωπικό του Πολυδύναμου Κέντρου και της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, παραχώρησε συνέντευξη στον Σταθμό Lamia Polis 87,7 FM και στον ραδιοφωνικό παραγωγό κ. Άκη Τσακίρη. Στην εκπομπή έγινε αναφορά στην έκθεση ζωγραφικής καθώς και στις δράσεις των Μονάδων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων. Η έκθεση έλαβε χώρα στο “Studio Project Photography” και διήρκησε έως τις 18 Μαρτίου.

Οι δράσεις συνεχίστηκαν με την πραγματοποίηση εξορμήσεων στο Νομό Εύβοιας και συγκεκριμένα στη Χαλκίδα και στα Ψαχνά. Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων λειτούργησε ενημερωτικό περίπτερο του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, ενώ πραγματοποιήθηκαν ατομικά ραντεβού και προσέγγιση χρηστών στον δρόμο (streetwork). Επίσης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Χαλκίδας, κα Βάια Ακρίβου και με την Επιμελήτρια Ανηλίκων, κα Χρύσα Αθανασίου, με στόχο την ενημέρωση για τις δράσεις του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στην περιοχή καθώς και το ενδεχόμενο πιθανής συνεργασίας. Ακόμη, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία σε Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, σε συνεργασία με τις τοπικές Κοινωνικές Υπηρεσίες και τη Διεύθυνση του Γυμνασίου Ψαχνών.

Με γνώμονα τη διασύνδεση και την αγαστή συνεργασία με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, το προσωπικό των Μονάδων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Δημόσιας Υγείας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Λαμιέων, κ. Στέργιο Θεοδώρου και με τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Ευάγγελο Χαϊνά. Στις συναντήσεις συζητήθηκαν οι δυνατότητες και οι προοπτικές συνεργασίας προς όφελος τόσο των ευπαθών κοινωνικών ομάδων όσο και της ευρύτερης κοινότητας των πολιτών.

Τέλος, το προσωπικό των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ πραγματοποίησε σειρά παρεμβάσεων σε πληθυσμό χρηστών στο πεδίο (street work) στη Λαμία και παρείχε υποστήριξη με ατομικά ραντεβού σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης στην περιοχή της Λαμίας και της Χαλκίδας.

Οι Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της Κοινωνικής συνοχής μέσα από την αναβάθμιση των μηχανισμών και υπηρεσιών για τη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού, της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης, της κοινωνικοοικονομικής ένταξης, της ισότητας των ευκαιριών και την αντιμετώπιση κινδύνων φτώχιας και αποκλεισμού», για τη συνέχιση της δράσης: Παροχή υπηρεσιών για την καταπολέμηση των εξαρτήσεων στην Κοινότητα, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2021-2027».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button