ΕνημέρωσηΠολιτική

Η Ελλάδα πύλη της Ινδίας προς την ΕΕ – Galaksias Portal News

Τον ρόλο της Ελλάδας ως πύλης εισόδου της Ινδίας στην ΕΕ μέσα από τον Οικονομικό Διάδρομο IMEC υπογράμμισαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ινδό ομόλογό του Ναρέντρα Μόντι στις κοινές τους δηλώσεις στο Νέο Δελχί.

«Αρκεί να κοιτάξει κανείς τον χάρτη για να δει ότι η Ελλάδα είναι η πύλη της Ινδίας προς την ΕΕ και αυτό αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας συνεργασίας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ναρέντρα Μόντι να τονίζει ότι η Ελλάδα είναι σημαντικός εταίρος σε αυτή την συμφωνία. 

«Συναντώνται σήμερα η παλαιότερη δημοκρατία με την πολυπληθέστερη δημοκρατία και θέλουμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την συνεργασία μας», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι οι δύο χώρες θα συνεργαστούν για το σύμφωνο για την μετανάστευση και την κινητικότητα. «Θα βοηθήσει στην νόμιμη μετανάστευση και θα δούμε πολλούς νεαρούς Ινδούς να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας μας», τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι βρίσκεται στην Ινδία με μια μεγάλη αποστολή με πολλούς Έλληνες επιχειρηματίες και «εστιάζουμε στην ενδυνάμωση των οικονομικών μας δεσμών για τις ΑΠΕ, τη ναυτιλία, τα logistics, και θέλουμε να μάθουμε από το ινδικό θαύμα της πληροφορικής».

«Ο κόσμος αντιμετωπίζει άνευ προηγουμένου προκλήσεις που απαιτούν δράση ο πόλεμος στην Ουκρανία, η κατάσταση στη Μέση  Ανατολή, η επισιτιστική κρίση και η κλιματική κρίση όλα έχουν μια προϋπόθεση για να επιλυθούν διεθνή συνεργασία και η Ινδία θα παίξει σημαντικό ρόλο και θα αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες σταθερότητας στην περιοχή. Θεωρούμε την δική μας χώρα πυλώνα σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να ενδυναμώσουμε περισσότερο τις σχέσεις μας», είπε τέλος ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός μαζί με την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι έγιναν δεκτοί σε μια εντυπωσιακή τελετή υποδοχής από τον Ινδό ομόλογό του. 

 

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ετήσιας διάσκεψης «Raisina Dialogue».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button