ΕνημέρωσηΠολιτική

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στον τηλεοπτικό αέρα – «Εκπροσωπείς τον χυδαίο λαϊκισμό» – «Δείξε σεβασμό»

«Έχω επίγνωση των όσων λέω και πράττω στον δημόσιο βίο», τόνισε ο Νίκος Φαραντούρης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας για τον πολιτικό σάλο που έχει ξεσπάσει στον απόηχο των δηλώσεων του ότι «θα ήταν ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η ευρωπαία εισαγγελέας», τη στιγμή που μαίνεται η κοινοβουλευτική μάχη για την πρόταση δυσπιστίας

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (28.03.24) στον ΣΚΑΪ, και ενώ κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας, ο Νίκος Φαραντούρης επανέλαβε ότι είναι «ευχής έργον να παραιτήσει η ευρωπαία εισαγγελία την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα και εγκλήματα», δηλώνοντας μάλιστα πως νιώθει «ενισχυμένος απέναντι στο κόμμα του και στην κοινωνία», ερωτηθείς να έχει μετανιώσει για τα λεγόμενά του. 

«Δεν νιώθω “αδειασμένος”, νιώθω ενισχυμένος απέναντι στην κοινωνία», είπε ο ίδιος, ερωτηθείς αν έχει μετανιώσει ή αν έχει ενοχληθεί από δηλώσεις στελεχών του κόμματός του.

«Δεν έχω καταλάβει πού διαφωνούμε», σημείωσε και συνέχισε: «όταν η εισαγγελική έρευνα προάγει την αλήθεια ή φέρνει στο φως ζητήματα που αφορούν σκάνδαλα και εγκλήματα δε δημιουργούνται πολιτικές εξελίξεις;».

Πρόσθεσε δε ότι «η ευρωπαϊκή εισαγγελία έχει εισαγγελείς από όλα τα κράτη- μέλη, που όταν διαλευκάνουν υποθέσεις προχωράνε την έρευνά τους και εκθέτουν κυβερνήσεις που παρακωλύουν το έργο τους».

«Στον Σαρκοζί πέρασαν βραχιολάκι από την έρευνα της εισαγγελίας», είπε και πρόσθεσε: «σας περνάει από το μυαλό ότι ο Άρειος Πάγος μπορεί να κάνει λάθος; Αυτό λέμε μπορεί να κάνει λάθος. Οι Ευρωπαίοι δικαστές συμπλέκουν και συνεργάζονται με τους εθνικούς εισαγγελείς. Αμφότεροι όταν διερευνούν σκάνδαλα και διαφωτίζουν πτυχές που συσκοτίζονται, μπορούν να οδηγήσουν σε εξελίξεις και παραιτήσεις της κυβέρνησης», επεσήμανε ακόμη.

 

«Η ευρωπαϊκή εισαγγελία είναι θεσμικό όργανο που συμμετέχουν εισαγγελείς από όλα τα κράτη. Αν η έρευνα είτε του ευρωπαϊκού είτε του εθνικού εισαγγελέα οδηγήσει σε αποκαλύψεις που οδηγούν σε απομονιμοποίηση οποιαδήποτε κυβέρνηση, η λαϊκή ετυμηγορία είναι η αρμόδια», είπε.

Οι νέες δηλώσεις του κ. Φαραντούρη προκάλεσαν μάλιστα την έντονη αντίδραση του Άρη Πορτοσάλτε, ο οποίος παίρνοντας τον λόγο, έκανε λόγο για «χυδαίο λαϊσκιμό».

«Σχολιάζω κατά πρόσωπο τις δηλώσεις σας, εκπροσωπείτε τον χυδαίο λαϊκισμό της αντιπολίτευσης που θα συσπειρώσει την κοινωνία», είπε.

«Θα προτιμούσα να δείχνετε περισσότερο σεβασμό, δεν θα ανεχτώ προσωπικούς χαρακτηρισμούς», απάντησε από την πλευρά του ο κ. Φαραντούρης. 

To άρθρο Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στον τηλεοπτικό αέρα – «Εκπροσωπείς τον χυδαίο λαϊκισμό» – «Δείξε σεβασμό» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button