Κόσμος

Κορωνοϊός – Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου: Προς συμβιβασμό για τις πατέντες των εμβολίων

Μια συμφωνία ανάμεσα στις πλούσιες και τις αναπτυσσόμενες χώρες μπορεί να εξευρεθεί για την άρση των πατεντών για τα εμβόλια κατά της COVID-19 τις «επόμενες εβδομάδες», εκτίμησε σήμερα στο Παρίσι η γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Νγκόζι Οκόντζο-Ιουεάλα.

«Πιστεύουμε πως ένα πεδίο συνεννόησης, ένας λογικός συμβιβασμός μπορεί να εξευρεθεί που θα επέτρεπε στις αναπτυσσόμενες χώρες να έχουν πρόσβαση σε μεταφορά τεχνολογίας και στην πνευματική ιδιοκτησία ενθαρρύνοντας παράλληλα την καινοτομία και την έρευνα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

«Ελπίζουμε πως θα υπάρξει πρόοδος τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε η Οκόντζο-Ιουεάλα, η οποία πρόσθεσε πως δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι μπορεί να εξευρεθεί συμβιβασμός εγκαίρως μέχρι τη σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αφρικανικής Ένωσης που θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger