Επικαιρότητα

“HER-autism” και ‘’ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ’’ αύριο το πρωί στη Λότζια – Galaksias.com

Οι σκοποί της ομάδας αφορούν την ευρεία ενημέρωση, κατανόηση και αποδοχή του αυτισμού

Στο αίθριο της Λότζια αύριο στις 11.00 η εκδήλωση ενημέρωσης – εκπαίδευσης – ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο της καμπάνιας ‘’ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ’’ για τη μη ορατή αναπηρία, που πραγματοποιείται από εθελοντές πολίτες για πολίτες και οργανώνεται σε 30 πόλεις της επικράτειας.
 

 Στο Ηράκλειο, την επιμέλεια της διοργάνωσης έχει αναλάβει η πρέσβειρα της καμπάνιας Αγγελική Μπαλτατζή, με τους ανθρώπους της εθελοντικής ομάδας “HER-autism” στην οποία είναι συν-δημιουργός. Αφορά σε νεοσύστατη ομάδα Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό.

Όπως η Αγγελική Μπαλτατζή λέει στο ράδιο 98.4 πρόκειται για κίνηση πολιτών με ανιδιοτέλεια και αλληλεγγύη, χωρίς χρηματικές δοσοληψίες και αξιώματα, σε πρωτοβουλία γονιών με παιδί στο φάσμα, της Αγγελικής Μπαλτατζή και του Μανόλη Στρατήγη. Οι σκοποί της ομάδας αφορούν την ευρεία ενημέρωση, κατανόηση και αποδοχή του αυτισμού, την ορατή πολυεπίπεδη ένταξη των αυτιστικών ανθρώπων -καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους- στο ευρύτερο κοινωνικό φάσμα (από τη γνωμάτευση ως την ώριμη ηλικία), τη βαθμιαία ποιοτική αυτονόμηση (βιωτική και επαγγελματική, όπου κρίνεται) του ενήλικα αυτιστικού με τη στήριξη της Πολιτείας.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button