Κόσμος

Επίσημη έρευνα σε βάρος του Tik Tok για την προστασία ανηλίκων – Galaksias.com

Οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν σήμερα μια έρευνα με στόχο το μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok για παραλείψεις σε ό,τι αφορά την προστασία των ανηλίκων.

Πρόκειται για τη δεύτερη διαδικασία αυτού του τύπου στο πλαίσιο των νέων ευρωπαϊκών κανονισμών έπειτα από εκείνη για την πλατφόρμα X (πρώην Twitter) που άνοιξε το Δεκέμβριο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξήγησε πως άρχισε «μια επίσημη διαδικασία» για να αποφανθεί αν το TikTok, ιδιοκτησία του κινεζικού ομίλου ByteDance, παραβίασε το νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA).

Οι ανησυχίες του ευρωπαίου χωροφύλακα του ψηφιακού κόσμου αφορούν ιδιαίτερα «στην προστασία των ανηλίκων», «τη διαφάνεια της διαφήμισης», «την πρόσβαση στα δεδομένα για τους ερευνητές», καθώς και τους «κινδύνους που συνδέονται με το γεγονός ότι (η εν λόγω πλατφόρμα TikTok) έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να είναι εθιστική» και με «τα επιβλαβή περιεχόμενα».

«Καθώς είναι μια πλατφόρμα που αγγίζει εκατομμύρια παιδιά και νέους, το TikTok έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο να διαδραματίσει για την προστασία των ανηλίκων στο Ίντερνετ», η οποία είναι «μία από τις μεγάλες προτεραιότητες του DSA», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν.

Αυτή η «διαδικασία επί παραβάσει» αναμένεται να επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξασφαλίσει ότι το TikTok λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα «για να προστατεύσει τη σωματική και συναισθηματική ευημερία των νεαρών Ευρωπαίων», εξήγησε.

Ο DSA τέθηκε πλήρως σε εφαρμογή το Σάββατο και οι υποχρεώσεις τις οποίες προβλέπει επιβάλλονται πλέον στο σύνολο των πλατφορμών στο Ίντερνετ, υπό την απειλή προστίμων, ώστε να προστατευθούν καλύτερα οι χρήστες από παράνομα περιεχόμενα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button