Κόσμος

Κορωνοϊός: Προειδοποίηση ΠΟΥ κατά άρσης των μέτρων – Πρόωρη κάθε «ανακήρυξη νίκης»

Πολλές χώρες δεν έχουν φτάσει στην κορύφωση των κρουσμάτων της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού και τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσής του θα πρέπει να χαλαρώσουν σταδιακά, δηλώνει η επικεφαλής της τεχνικής ομάδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Covid-19, Μαρία βαν Κέρκοβ. Η προειδοποίηση έρχεται καθώς η Δανία έγινε η πρώτη χώρα της ΕΕ που αίρει πλήρως τους περιορισμούς για την αναχαίτηση της πανδημίας.

«Εφιστούμε προσοχή γιατί πολλές χώρες δεν έχουν περάσει ακόμη την κορύφωση της Όμικρον. Πολλές χώρες έχουν χαμηλά επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης με πολύ ευάλωτα άτομα εντός του πληθυσμού τους» σημείωσε η Μαρία βαν Κέρκοβ σε διαδικτυακή ενημέρωση του ΠΟΥ.

«Συνεπώς τώρα δεν είναι η ώρα να άρουμε όλα τα μέτρα μονομιάς. Πάντα παροτρύναμε, πάντα [να είστε] πολύ προσεκτικοί, στην εφαρμογή των παρεμβάσεων, καθώς και στην άρση αυτών των παρεμβάσεων με σταθερό και αργό τρόπο, σταδιακά. Επειδή αυτός ο ιός έχει ιδιαίτερη δυναμική» υπογράμμισε.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger