Υγεία & Διατροφή

«Περίπατος» του Παναθηναϊκού στο «Παλατάκι» και ένα βήμα μακριά απ’ την κούπα – Galaksias Portal News

Ένα βήμα μακριά απ’ το 4ο τρόπαιο του στο Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» βρίσκεται πλέον ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε με σχετική άνεση του ΠΑΟΚ στο «Παλατάκι» με 3-0 σετ στον πρώτο τελικό της διοργάνωσης και πλέον περιμένει τον αντίπαλό του την Κυριακή (7/4, 17:00) στο κλειστό του Μετς, ψάχνοντας δύο σετ για να κατακτήσει την κούπα.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για δεύτερη φορά σε τελικό Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» μετά τη σεζόν 2021/22, όταν ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει με 3-2 στον πρώτο αγώνα, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε ανατρέψει τα δεδομένα στη ρεβάνς φτάνοντας στο τρόπαιο με νίκη 3-0 σετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε τις καλές εμφανίσεις απέναντι στον ΠΑΟΚ, τον οποίο είχε αποκλείσει πριν από λίγες εβδομάδες στους ημιτελικούς των play off της Volley League με 3-1 νίκες. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο για 11η σερί σεζόν (θα κλείσει 32 χρόνια στον σύλλογο σαν αθλητής και προπονητής), οι «πράσινοι» μπήκαν αποφασιστικά απ’ το πρώτο σετ.

Παρά την απουσία του βασικού πασαδόρου του Ιερεθουέλο, ο οποίος υπέστη ρήξη Αχιλλείου τένοντα στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Μίλωνα, ο Παναθηναϊκός ήταν συγκεντρωμένος και πήρε προβάδισμα τριών πόντων (7-10) χάρις την αποτελεσματικότητα του Κόβαρ στην επίθεση. Το «τριφύλλι» διατήρησε το προβάδισμά του φτάνοντας στο 16-20 και παρότι ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 23-24, έκλεισε το σετ με τον Κόβαρ (23-25).

Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χέρι-χέρι, όμως από ένα σημείο και μετά ο Παναθηναϊκός πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα (15-20) το οποίο κράτησε ως το φινάλε φτάνοντας το 21-25 με λάθος σερβίς απ’ την πλευρά του ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τρίτο σετ οι «πράσινοι» πήραν από πολύ νωρίς αυτοπεποίθηση με τις επιθέσεις του Ερνάντες. Ο ΠΑΟΚ έκανε την τελευταία προσπάθειά του να ανατρέψει τα δεδομένα με τους Σαμοϊλένκο και Σιδηρόπουλο, όμως η άνοδος του Ρανγκέλ στο μπλοκ επανέφερε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ, με το σετ να «κλείνει» απ’ τον Ερνάντες στο τελικό 21-25.

Διαιτητές: Αβραμίδης, Δανιηλίδου

Τα σετ: 23-25, 21-25, 21-25

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button