ΕνημέρωσηΟικονομία

Χρηματοδότηση στην εταιρεία Βίκος για επένδυση 62,8 εκατ. ευρώ – Galaksias Portal News

Στην υπογραφή σύμβασης χρηματοδότησης 50,3 εκατ. ευρώ με την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. προχώρησε η Eurobank, με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) για τη χρηματοδότηση επένδυσης 62,8 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η εταιρεία στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Η επένδυση εμπίπτει στον πυλώνα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Χρηματοδοτείται κατά 50% από πόρους του ΤΑΑ (31,4 εκατ. ευρώ) και 30% μέσω δανείου της Eurobank (18,8 εκατ. ευρώ). Το 20% καλύπτεται μέσω ιδίας συμμετοχής της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Α.Ε..

Επενδυτικό πλάνο

Το επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνει 79 υποέργα εκσυγχρονισμού συνολικού προϋπολογισμού 62,828,486.22 ευρώ, τα οποία θα υλοποιηθούν στα 3 εργοστάσια της εταιρείας στην Περιφέρεια Ιωαννίνων, καθώς και υποστηρικτικά έργα για την αύξηση της παραγωγικής δύναμης και την εξοικονόμηση του ενεργειακού κόστους, που εναρμονίζονται απόλυτα με τους στόχους του «Ελλάδα 2.0».

Στόχος της χρηματοδότησης είναι η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Α.Ε. που έχει στον πυρήνα του τη χρήση πρωτοποριακών αναδυόμενων τεχνολογιών για τη βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας και την ενίσχυση της αλυσίδας αξίας της εταιρείας, που παραμένει συνεπής στην προσφορά προϊόντων υψηλής ποιότητας τα τελευταία 33 χρόνια λειτουργίας της.

Για τη σύμβαση πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στις 29 Ιανουαρίου 2024, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Νίκου Παπαθανάση, του Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, κ. Ορέστη Καβαλάκη, του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Α.Ε., κ. Πέτρου Σεπετά και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank, κ. Κωνσταντίνου Βασιλείου, στο Κτίριο Διοίκησης της Eurobank, στην Αθήνα.

To άρθρο Eurobank – Ταμείο Ανάκαμψης: Χρηματοδότηση στην εταιρεία Βίκος για επένδυση 62,8 εκατ. ευρώ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button