ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Υπό πολιορκία το Παρίσι από αγρότες – Θέλουν να κλείσουν τους κεντρικούς άξονες που οδηγούν στην πόλη

Από τις 15:00 ώρας Ελλάδας αύριο Δευτέρα (29/1) οι Γάλλοι αγρότες με τα τρακτέρ τους θα αρχίσουν να μαζεύονται στους βασικούς άξονες γύρω απο το Παρίσι (τουλάχιστον οκτώ) για να μπλοκάρουν απο το βράδυ και για μια εβδομάδα τον ανεφοδιασμό του Παρισιού, όπως υποστηρίζει το βασικό συνδικάτο FNSΑ.

Οι αγρότες, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, προειδοποιούν τους εργαζόμενους (η πλειονότητά αυτών που εργάζονται στο Παρίσι μένει σε προάστια κοντινά και μακρινά) ότι θα δυσκολευτούν πολύ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «πολιορκία» του Παρισιού δεν είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει γιατί οι αγρότες πρέπει να προσδιορίσουν τί θα πει «μπλοκάρω» ή/και «παρεμποδίζω».

Τη Δευτέρα δεν πρόκειται να γίνει πολύ αισθητό το μπλοκάρισμα του ανεφοδιασμού γιατί η μεγάλη αγορά χονδρικής πώλησης Rungis, απο τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη) λειτουργεί από την Τρίτη στις 02:00 ώρα Ελλάδος.

Αν ως τότε συνεχίζουν να μπλοκάρουν, ίσως η αστυνομία επέμβει γιατί απορρυθμίζεται η οικονομία της περιοχής του Παρισιού (Île-de-France). Η αστυνομία και χωροφυλακή θα αντιδράσουν όταν η κυβέρνηση αντιληφθεί οτι η κοινή γνώμη μετριάζει την υποστήριξή της στους αγρότες.

Διχόνοια επικρατεί ανάμεσα στους αγρότες. Τα μπλόκα στους περισσότερους άξονες της χώρας έληξαν. Τώρα η αντιπαράθεση είναι μεταξύ βασικού συνδικάτου και της κυβέρνησης. Δεν είναι το ίδιο γιατί λείπει η “λαϊκή χροιά”.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button