ΑθλητικάΕνημέρωση

Βαθμολογική ανάσα για τους Ηπειρώτες και χαμός στην ουρά – Galaksias Portal News

Ένα σπουδαίο διπλό στη μάχη που δίνει για την παραμονή στη Super League 1 πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες επικράτησαν του Βόλου με 2-1 στο Πανθεσσαλικό και μείωσαν στον έναν βαθμό τη διαφορά τους από τους Θεσσαλούς.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δίνει μεγάλη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, κυνηγώντας κάθε παιχνίδι που έχει απομείνει. Η ομάδα του Γρηγορίου τα έδωσε όλα στο Πανθεσσαλικό κόντρα στον Βόλο και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 χάρη σε δύο γκολ του Κόντε.

Με το διπλό αυτό, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τεράστια βαθμολογική ανάσα, μιας και πλησίασε στον έναν βαθμό τον Βόλο.

Τα γκολ του αγώνα:

Ο αγώνας

Οι Θεσσαλοί μπήκαν δυναμικά στο ματς και μόλις στο 4’ έχασαν σπουδαία διπλή ευκαιρία, με τον Γκέργκελι Νάγκι να αποκρούει με τα πόδια αρχικά το σουτ του Χουάν Μανουέλ Γκαρσία κι εν συνεχεία αυτό του Ασεχνούν.

Στο 10λεπτο ο Βόλος σπατάλησε κι άλλη καλή στιγμή, με τον Νικολάι Άλχο να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Μαξιμιλάνο Κόμπα να προλαβαίνει στο πρώτο δοκάρι τον Γεράσιμο Μπακαδήμα, αλλά να αστοχεί.

Στο 14’ ήταν η σειρά του ΠΑΣ Γιάννινα να απειλήσει, με τον Ροντρίγκο Εραμούσπε να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά, μετά το κόρνερ του Ντάαν Ριένστρα, και τον Ντάνιελ Κόβατς να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Λίγο μετά το ημίωρο, όμως, μια αντίστοιχη φάση, έφερε το γκολ για τον «Αγιαξ της Ηπείρου». Κόρνερ του Ριένστρα, κεφαλιά του Εραμούσπε και ο Κόντε με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Κόβατς για το 0-1 -τέρμα που κατακυρώθηκε μέσω του VAR (Αλέξανδρος Τσακαλίδης, Ανδρέας Φωτόπουλος) αφού είχε αρχικά ακυρωθεί για οφσάιντ.

«Χτίζοντας» πάνω στο γκολ, ο ΠΑΣ πλησίασε και σε ένα δεύτερο, στο 43’. Κόντε και Γιώργος Παμλίδης συνεργάστηκαν δις, με τη σκαστή κεφαλιά του Έλληνα επιθετικού να μην έχει όση δύναμη χρειαζόταν για να νικήσει τον Κόβατς.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όμως, η ομάδα του Άνχελ Λόπεθ κατάφερε να ισοφαρίσει, με ένα υπέροχο φάουλ του Ασεχνούν, δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στο ματς.

Ευκαιρίες εκατέρωθεν, με τον Κόντε (52’) και τον Επαμεινώνδα Παντελάκη (66’ – τρομερή επέμβαση Κόβατς) για τον ΠΑΣ, αλλά και τον Αλέξις Τρουιγέ (57’) για τον Βόλο.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν σε δεύτερο τέρμα στο 73ο λεπτό, και πάλι με τον Κόντε. Ο νεοεισελθών Μέτε Κάαν Ντεμίρ συνεργάστηκε στα αριστερά με τον Γιάννη Κιάκο, ο οποίος σημάδεψε τον Ισπανό φορ, που με πλασέ στην κίνηση πέτυχε το 1-2.

Ο Λόπεθ έβαλε ό,τι είχε σε επιθετικό, αλλά πίσω δημιουργήθηκαν πολλά κενά. Η κεφαλιά του Παντελάκη στο 83’ «έγλειψε» το δοκάρι της εστίας του Κόβατς, για να χάσει απίθανη ευκαιρία στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βόλος με τον Παναγιώτη Μωραϊτη.

Ο Βασίλης Σούλης κράτησε το «τρίποντο» για τον «Αγιαξ της Ηπείρου», που έπιασε την Κηφισιά στην τελευταία θέση, με τους Θεσσαλούς να μένουν για ένατο ματς δίχως νίκη (0-3-6) και να κινδυνεύουν άμεσα.

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Γκλάβτσιτς, Ασεχνούν, Ντε Καμπς, Γκαρσία, Καλογερόπουλος – Ροσέρο, Οσέι-Τουτού, Σούλης.

Οι συνθέσεις:

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κόβατς, Άλχο (46’ Κίτσος), Καλογερόπουλος, Ράσιτς, Μύγας, Γκλάβτσιτς (73’ Μωραϊτης), Ντε Καμπς (73’ Μπαριέντος), Κόμπα (46’ Τρουιγέ), Ασεχνούν, Ποπέσκου (62’ Ολιβέιρα), Γκαρσία.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι (61’ Σούλης), Οσέι-Τουτού, Κιάκος, Εραμούσπε (46’ Παντελάκης), Μπακαδήμας, Λιάσος, Ριένστρα, Τζίνο (70’ Καραχάλιος), Ροσέρο (88’ Σόρια), Παμλίδης (70’ Ντε Μιρ), Κόντε.

To άρθρο Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2: Βαθμολογική ανάσα για τους Ηπειρώτες και χαμός στην ουρά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button