ΕνημέρωσηΠολιτική

Live η ανακοίνωση των μέτρων για τους αγρότες από τον Μητσοτάκη στη Βουλή

Μία σειρά μέτρων για τους αγρότες, που πατούν το «γκάζι» των κινητοποιήσεων για τις διεκδικήσεις τους, ανακοινώνει αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής στην «Ώρα του Πρωθυπουργού». 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τη στιγμή που οι αγρότες ζεσταίνουν τις μηχανές τους ενόψει και της 30ης Agrotica ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει παρεμβάσεις για τη στήριξή τους, μεταξύ των οποίων και η επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και για το 2024. 

Δείτε εδώ live την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Προκειμένου να «συρρικνωθεί», όσο το δυνατόν περισσότερο, το ενεργειακό κόστος, εξετάστηκε η λύση της μείωσης των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας στοχευμένων κατηγοριών αγροτών, με τον συμψηφισμό σημαντικού ποσοστού της κατανάλωσής τους με την παραγωγή φωτοβολταϊκών με μπαταρίες. 

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα μέτρο που θα «πατά» πάνω στο πρόγραμμα «Απόλλων»… Θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα πρόγραμμα «Απόλλων» ειδικά για τους αγρότες.

Επίσης, στην κυβέρνηση εξετάστηκε η ένταξη των αγροτών στο πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στις στέγες», μέσω του οποίου θα παρέχονται επιδοτήσεις για την εγκατάστασή τους σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται, από το βήμα της Βουλής, να δεσμευτεί για:

– την κάλυψη του εισοδήματος των παραγωγών στις παρακάρλιες περιοχές, όπου χωράφια είναι ακόμη θαμμένα στη λάσπη. Ο προϋπολογισμός αυτού του μέτρου, σε πρώτο επίπεδο, είναι 40 εκατ.  ευρώ.

-την υλοποίηση του Μέτρο 5.2, ύψους αρχικά 45 εκατ. ευρώ, που προβλέπει 100% κάλυψη, για αντικατάσταση του απολεσθέντος ζωϊκού κεφαλαίου και για κατασκευή σταβλικών εγκαταστάσεων και μελετών.

-την άμεση καταβολή στους δικαιούχους της πρώτης αρωγής για την κάλυψη ζημιών στον εξοπλισμό, που αυξήθηκε και θα φτάσει ως και τις 10.000 ευρώ, ανάλογα με το ύψος των ζημιών.

 

To άρθρο Live η ανακοίνωση των μέτρων για τους αγρότες από τον Μητσοτάκη στη Βουλή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button