Επικαιρότητα

Ο Ε.Ο.Σ. Κοζάνης διοργανώνει την Κυριακή 7.4.2024 ορειβατική εξόρμηση στα Μικρά Όντρια, με δύο διαδρομές

Η μεγάλη πορεία είναι κυκλική και θα ξεκινήσει από τον οικισμό του Βράχου σε υψόμετρο 1060μ στην βορειοδυτική πλαγιά του βουνού. Το μονοπάτι κινείται αρχικά νοτιοανατολικά ως το χαρακτηριστικό κεκλιμένο οροπέδιο και αφού περάσουμε από το εξωκλήσι της Αναλήψεως στα 1365μ, θα καταλήξουμε στην ομώνυμη κορυφή των Μικρών Οντρίων στα 1530μ. Η επιστροφή στον Βράχο θα γίνει από το “Στενόρεμα” και το φράγμα του Βράχου.

Αρχηγός μεγάλης διαδρομής: Γώγης Σάκης

Η διαδρομή έχει μέτριο προς χαμηλό βαθμό δυσκολίας, με συνολικό μήκος 12χλμ και συνολική θετική υψομετρική +580μ. Απαιτούμενος χρόνος πορείας περίπου 6 ώρες.

Απαραίτητος εξοπλισμός: αδιάβροχο, τζάκετ.

Η μικρή διαδρομή – φιλική για γονείς με παιδιά – θα είναι η ίδια ως το εξωκλήσι της Αναλήψεως 1365μ όπου θα ξεκουραστούμε και θα επιστρέψουμε από το μονοπάτι της ανάβασης.

Αρχηγός μικρής διαδρομής: Μπηλιώνης Κώστας

Το μήκος της μικρής διαδρομής είναι 4.50χλμ με συνολική θετική υψομετρική +350μ. Απαιτούμενος χρόνος πορείας περίπου 4 ώρες.

Απαραίτητος εξοπλισμός: ορειβατικά παπούτσια, τζάκετ, σακίδιο, καπέλο, νερό, αντιηλιακό, 2η αλλαξιά, αδιάβροχο, σνακ & φαγητό για πικ – νικ.

Αναχώρηση το πρωί της Κυριακής από τον χώρο στάθμευσης του Σκλαβενίτη στις 08:00.

Πληροφορίες – συμμετοχές και για τις 2 διαδρομές στο τηλέφωνο 6946063279 (Κώστας Μπηλιώνης).

Όροι Συμμετοχής:Οι αναβάσεις γίνονται τηρώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας. Οι συμμετέχοντες αποδέχονται το πρόγραμμα, τηρούν την επιλεγμένη διαδρομή και τις οδηγίες του αρχηγού και αναλαμβάνουν ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής τους, αποδεχόμενοι τους κινδύνους που ενέχει για την ασφάλειά τους. Ο αρχηγός της διαδρομής έχει το δικαίωμα να αποκλείσει άτομα που κατά την κρίση του δεν πληρούν τους όρους ασφάλειας (ελλιπής ή ακατάλληλος εξοπλισμός, κακή φυσική κατάσταση, ανυπακοή). Το πρόγραμμα και η διαδρομή ενδέχεται να τροποποιείται από τον αρχηγό και να προσαρμόζεται στις καιρικές συνθήκες, στην δυναμική της ομάδας και σε άλλους απρόβλεπτους παράγοντες.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button