ΕνημέρωσηΤεχνολογία

«Με περίμεναν και άρχισαν να με χτυπάνε» – Galaksias Portal News

Mπροστά στη μάστιγα της παραβατικότητας των ανηλίκων βρίσκεται πια η χώρα μας, αφού τα περιστατικά μέρα με τη μέρα πληθαίνουν και απ’ ό,τι φαίνεται η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Στο Αστυνομικό Δελτίο, σχεδόν καθημερινά πια, υπάρχουν υποθέσεις που σχετίζονται με ανήλικους, ενώ τα αδικήματα διαφέρουν κατά περίπτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις σήμερα έγινε γνωστό πως ανήλικοι στην περιοχή της Καλλιθέας επιτέθηκαν σε έναν συνομήλικό τους, 13 ετών, με σκοπό να του στήσουν ενέδρα και να τον ληστέψουν. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τελικά τον ξυλοκόπησαν.

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε, το περιστατικό συνέβη αφού ο 13χρονος είχε τελειώσει το μάθημά του στο φροντιστήριο. Μάλιστα, ο ένας δράστης είναι 16 ετών.

Όπως είπε ο μαθητής στους αστυνομικούς, «γύρναγα στο σπίτι από το φροντιστήριο όταν στην οδό Λασκαρίδου, κοντά στην πλατεία, με σταμάτησε, μου ζήτησε να πάμε λίγο πιο κάτω να μιλήσουμε και δέχτηκα. Τότε, χωρίς λόγο, μου λέει “γιατί κρύβεσαι; Πάρε τον πατέρα σου να έρθει να τον σκοτώσουμε”. Φοβήθηκα, έβγαλα το κινητό μου από την τσέπη και τότε ένας άλλος στην ηλικία μου, μου το τράβηξε για να μου το πάρει. Τράβηξα το χέρι μου και προσπάθησα να φύγω. Τότε, ο ίδιος που προσπάθησε να μου πάρει το κινητό, άρχισε να με χτυπάει στο πρόσωπο. Μου έσκισαν το χείλος και άρχισαν να τρέχουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τον ξυλοδαρμό, οι ανήλικοι δράστες, που έχουν αρχηγό τον 16χρονο, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητούνται. Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν ότι ο 13χρονος έχει αναγνωρίσει τον έναν από αυτούς.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας», το φαινόμενο της βίας των ανηλίκων έχουν επισημάνει οι αστυνομικές Αρχές εδώ και αρκετό καιρό, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Σημειώνεται πως η ηλεκτρονική μας εφημερίδα έχει πραγματοποιήσει πρόσφατα και έρευνα για το θέμα αυτό που απασχολεί την ελληνική κοινωνία. Όπως έχουν τονίσει αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που μίλησαν: «εισέρχονται στην παρανομία πια από την ηλικία των 12 ετών. Σχηματίζουν συμμορίες οι οποίες κυκλοφορούν στους δρόμους και γίνονται ο φόβος και ο τρόμος σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας. Τα μέλη, δεν διστάζουν ακόμα και να μαχαιρώσουν προκειμένου να εξασφαλίσουν την εδαφική τους κυριαρχία. Επιδίδονται σε επιθέσεις με ανελέητους και σφοδρούς ξυλοδαρμούς, αιματηρά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, ληστείες αλλά και διακίνηση ναρκωτικών. Αυτοί είναι λοιπόν οι έφηβοι “γκάνγκστερ”, οι οποίοι αργότερα θα αποτελέσουν τα μέλη των οργανωμένων εγκληματικών ομάδων του αύριο».

Δείτε την έρευνα που έχει πραγματοποιήσει η «Ζούγκλα» με τίτλο: «Ανήλικοι “γκάνγκστερ”: Στην παρανομία από 12 ετών»:

Οι ολοένα και αυξανόμενες λοιπόν υποθέσεις παραβατικότητας ανηλίκων που έρχονται στο φως το τελευταίο διάστημα σοκάρουν αφενός με τη συχνότητά τους και αφετέρου με την επιθετικότητα που εκδηλώνεται.

Την ίδια ώρα τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για την ανήλικη παραβατικότητα προκαλούν ανησυχία αφού δείχνουν πως έχει αυξηθεί κατά 70% την περίοδο από το 2020 έως το 2023.

Μόνο το 2022, σχεδόν δύο μαθητές κάθε ημέρα έπεσαν θύματα επίθεσης, κλοπής ή απόπειρας. Ιδιαίτερη αύξηση παρατηρείται και στις υποθέσεις οπλοφορίας, από 72 υποθέσεις το 2020 σε 201 το 2023 (179%).

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button