ΑθλητικάΕνημέρωση

Καταδίωξη 17χρονου διακινητή στο κέντρο της Αθήνας – Galaksias Portal News

Στη σύλληψη ενός ανήλικου που διακινούσε παράνομα μετανάστες, μετά από καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας προχώρησε χθες το πρωί η Αστυνομία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ που πραγματοποιούσαν περιπολία κάλεσαν σε έλεγχο οδηγό αυτοκινήτου που κινούνταν στην οδό Στρατηγού Καλλάρη στο κέντρο της Αθήνας διότι έκριναν ύποπτη την παρουσία πολλών ατόμων στο εσωτερικό του.

Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών, επιτάχυνε, πραγματοποιώντας ελιγμό προς την οδό Αχαρνών, με τους αστυνομικούς να ακολουθούν το προπορευόμενο αυτοκίνητο από ικανή απόσταση ασφαλείας, καλώντας διαρκώς με χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων τον οδηγό να σταματήσει το όχημα. Έπειτα, αφού επετεύχθη η ακινητοποίηση του οχήματος στην οδό Αχαρνών, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός μετέφερε στοιβαγμένους 12 ομοεθνείς αλλοδαπούς, 8 γυναίκες και 4 άνδρες ενώ, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι τρεις εξ’ αυτών εντοπίστηκαν στο χώρο των αποσκευών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθως, οδηγήθηκαν στην έδρα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και επελήφθη προανακριτικά το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης.

Σε βάρος του οδηγού, 17χρονου, μέλους κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας, μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό και απείθεια. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε συγκατηγορούμενος του και αναζητείται.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από την έρευνα προέκυψε ότι ο 17χρονος παρέλαβε τους μετανάστες τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας (13-2-2024) πλησίον της μεθοριακής γραμμής της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία προκειμένου να τους προωθήσει στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μετανάστες εισήλθαν σε δύο υποομάδες στη χώρα μας. Η πρώτη υποομάδα, αποτελούμενη από τους τέσσερις άνδρες αρχικά βρισκόταν στη Σερβία, στη συνέχεια μεταφέρθηκε οδικώς στη Βόρεια Μακεδονία έως ότου επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του 17χρονου διακινητή. Για την εν λόγω διακίνηση, κατέβαλλαν το χρηματικό ποσό των 1.700 ευρώ έκαστος.

Η δεύτερη υποομάδα των οκτώ γυναικών έφτασε στην Ελλάδα επίσης μέσω της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ προηγουμένως είχαν προωθηθεί από την Κύπρο στη Σερβία, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ έκαστη.

Ακόμη, το κύκλωμα τους ζητούσε να δηλώσουν αν επιθυμούν να προωθηθούν περαιτέρω στη Γαλλία και, σε θετική περίπτωση, απαιτούνταν επιπλέον το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ.

Από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης, το οποίο χειρίστηκε την υπόθεση, κινήθηκε η διαδικασία καταγραφής-χαρτογράφησης για τους 12 μετανάστες, προκειμένου να εφαρμοστεί η επιστροφή τους στη χώρα καταγωγής τους. Κατασχέθηκε το αυτοκίνητο ως μέσο παράνομης προώθησης μεταναστών. Ο διακινητής, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button