Επικαιρότητα

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα στην Κρήτη – Galaksias.com

Κύρια χαρακτηριστικά της… μίνι κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις

Σήμερα Τρίτη (5/3)  προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στο Αιγαίο.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Στα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια και δυτικά τους 14 με 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 και στα νησιά του Αιγαίου τους 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ και από τα δυτικά.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 5, στα νότια 5 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στις Σποράδες.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από αργά το απόγευμα.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 06-03-2024

Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα νότια πελάγη 6 και τις πρώτες πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 07-03-2024

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Στερεά, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και σταδιακά στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία στα νότια θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια θα γίνουν βορειοανατολικοί και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08-03-2024

Σε όλη τη χώρα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές και κυρίως στη δυτική και την ανατολική νησιωτική χώρα καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια πελάγη δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 09-03-2024

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών έως το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με βαθμιαία αύξηση νεφώσεων στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button