Πολιτική

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με τη νέα ρύθμιση 120 δόσεων για τα «κορωνοχρέη»

Γρίφο από τους δυσκολότερους που θα κληθεί να λύσει η κυβέρνηση την νέα χρόνια συνιστούν τα αποκαλούμενα «κορωνοχρέη».

Είναι ξεκάθαρο ότι από το λυκαυγές έως και στα μέσα του νέου έτους, ορόσημο κατά το οποίο επιδιώκεται η επίτευξη του μεγαλεπήβολου στόχου του εμβολιασμού του πληθυσμού σε ποσοστό άνω του 50%, θα κορυφωθεί η προσπάθεια για να αξιοποιηθούν οι σημαντικοί πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία.

Η κινητοποίησή τους, με βάση και τις συντεταγμένες που έχουν προσδιοριστεί δημόσια από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, στοχεύει μεταξύ άλλων στην αναχαίτιση των επιπτώσεων της κρίσης και ειδικότερα εκείνων που θα αφήσει πίσω της η πανδημία.

Είναι ξεκάθαρο ότι στο επίμαχο διάστημα θα εντατικοποιηθούν οι αναλύσεις επί των οικονομικών και κυρίως οι αναζητήσεις στα δημοσιονομικά περιθώρια που υφίστανται για την χορήγηση οικονομικού οξυγόνου στους πληγέντες της υγειονομικής κρίσης.

Οι τρόποι εξόφλησης των χρεών της πανδημίας είναι μια καυτή πατάτα για την οποία από τη μια δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις από την άλλη όμως θεωρείται δεδομένη η βούληση για την αποτροπή ακόμη μιας «γενιάς» οφειλών.

Source link

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close