ΕνημέρωσηΠολιτική

«Να μάθουμε ποιος έδωσε τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων στη ΝΔ και πού αλλού έχουν διαρρεύσει» λέει ο Κασσελάκης

Με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο συναντήθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η διαρροή προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού προς το κόμμα της ΝΔ και η υπόθεση των υποκλοπών.

«Να γίνει μία ενδελεχής έρευνα στο Υπουργείο Εσωτερικών. Είναι ζήτημα δημοκρατίας και, όπως πάντα, εμείς είμαστε υπέρ της θεσμικής θωράκισης», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον προϊστάμενο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση, ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Αρχής για την «εξαιρετική συνάντηση», τόνισε:

«Ζητήσαμε ενημέρωση για δυο σημαντικά ζητήματα. Το πρώτο αφορά το παράνομο κακόβουλο λογισμικό, το Predator. Τους 93 στόχους τους οποίους παρέδωσαν στην Εισαγγελία και αναμένουμε ακόμα, μετά από πολλούς μήνες, κάποια απάντηση, αν συμπίπτουν με τις υποκλοπές από την ΕΥΠ και το Μέγαρο Μαξίμου».

Σχετικά με το δεύτερο θέμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε: «Συζητήσαμε για τη διαρροή απόρρητων προσωπικών δεδομένων για τους εκλογείς του εξωτερικού. Απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε υπάρχει μια έρευνα που γίνεται διεξοδικά. Ζητήσαμε να χυθεί άπλετο φως. Να διευρυνθεί η έρευνα για πιθανές άλλες διαρροές από τα ίδια κέντρα εντός του υπουργείου Εσωτερικών, διότι έχουμε πλέον την ομολογία και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά και από την κ. Ασημακοπούλου, ότι αυτά τα δεδομένα ήταν στη διάθεσή τους για κομματικούς σκοπούς μετά την υπηρεσιακή κυβέρνηση, για 7 μήνες, μέχρι τον Ιανουάριο του 2024. Άρα πρέπει να ξέρουμε αυτά τα δεδομένα, των εκλογέων του εξωτερικού, ποιος τα διέρρευσε και πού αλλού έχουν διαρρεύσει. Να γίνει μια ενδελεχής έρευνα στο υπουργείο Εσωτερικών. Είναι ζήτημα δημοκρατίας και, όπως πάντα, εμείς είμαστε υπέρ της θεσμικής θωράκισης».

Τον Στέφανο Κασσελάκη συνόδευαν ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του, Μανώλης Καπνισάκης.

To άρθρο «Να μάθουμε ποιος έδωσε τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων στη ΝΔ και πού αλλού έχουν διαρρεύσει» λέει ο Κασσελάκης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button