ΕνημέρωσηΠολιτική

Αναβάλλεται το υπουργικό συμβούλιο – Σφοδρή επίθεση Μαρινάκη σε Κασσελάκη και Ανδρουλάκη

Στον απόηχο της πρόθεσης της αντιπολίτευσης να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ο Παύλος Μαρινάκης πραγματοποίησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα καθώς η πρόταση δυσπιστίας αναμένεται να κατατεθεί με αφορμή δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής για την τραγωδία των Τεμπών.

Ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε για το αν θα γίνει αύριο το προγραμματισμένο υπουργικό συμβούλιο και απάντησε ότι «Αν είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να γίνει υπουργικό συμβούλιο. Θα γίνει μετά το πέρας της συζήτησης». 

Από την γελοιοποίηση ο κ. Κασσελάκης γίνεται συνειδητός υπονομευτής του πολιτεύματος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού και την διενέργεια ευρωεκλογών αλλά και εθνικών εκλογών παρουσία διεθνών παρατηρητών. 

«Ο κ. Κασσελάκης γίνεται συνειδητά υπονομευτής του πολιτεύματος με αυτή την άνευ προηγουμένου και απαράδεκτη δήλωσή του. Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας και κάποια από αυτά ήταν ταραχώδη και έχουν γίνει πολλές εκλογές σε δύσκολους καιρούς όπως την δεκαετία του 80 αλλά και του 90. Εκλογές και δημοψηφίσματα το ένα μετά το άλλο σε χρόνια μνημονίων και έντασης. Ουδείς ποτέ ήρθε να αμφισβητήσει το αδιάβλητο των εκλογών. Ο κ. Κασσελάκης περνάει σε άλλη πίστα και από την γελοιοποίηση γίνεται συνειδητός υπονομευτής του πολιτεύματος. Το να σταθούμε απέναντι σε αυτή τη λογική είναι καθήκον των δημοκρατικών πολιτών και δεν εκφράζουν ούτε τα στελέχη του ίδιου του κόμματος του. Τις είχαν ψελλίσει κάποιοι πριν τις εκλογές του 2023. Στην διαδικασία συμμετέχουν δικηγόροι και δικαστές που έχουν δώσει όρκο να υπηρετούν το λειτούργημα. Άνθρωπος που θέλει να κυβερνήσει όπως δηλώνει παρουσιάζει την Ελλάδα ως μια τριτοκοσμική χώρα. Θέλει να μας επιστρέψει σε μια πολύ επικίνδυνη συζήτηση που δεν γινόταν ούτε εκείνα τα χρόνια».

Επίθεση και σε Ανδρουλάκη 

Επιτέθηκε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη χαρακτηρίζοντάς τον «πρόθυμο» όσον αφορά στην κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας και μάλιστα είπε χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει καταθέσει για τα χίλια μύρια όσα έχει προσάψει στην κυβέρνηση. Δεν κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας για το κράτος δικαίου, επίσης για την υπόθεση των Τεμπών είχε τόσες ευκαιρίες και θεώρησε τώρα σκόπιμο τυχαία να καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας ένα χρόνο μετά για ένα μη θέμα και ήρθαν στην συνέχεια τα υπόλοιπα κόμματα. Αν ενώσει αυτά τα κομμάτια του παζλ κανείς βγάζει τα συμπεράσματά του και δεν είναι πρώτη φορά που ισχυρά συμφέροντα θέλουν όχι ισχυρές κυβερνήσεις.

Συμβαίνει και τώρα και προφανώς όταν μιλάμε για συγκεκριμένη εφημερίδα δεν είναι γενικά και αόριστα ταυτίζονται με συγκεκριμένο πολιτικό αρχηγό και κατατίθεται η πρόταση δυσπιστίας. Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας από τον κ. Ανδρουλάκη και θα απαντήσουμε με σεβασμό στις οικογένειες και με στοιχεία.

Κληθείς να διευκρινίσει τι εννοούσε συνδέοντας τον κ. Ανδρουλάκη με το συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα ο κ. Μαρινάκης είπε: «Εμείς δεν επιτιθέμεθα σε πρόσωπα αλλά παραθέτουμε γεγονότα και βλέπουμε ταύτιση συμφερόντων. Βγαίνει ένα δημοσίευμα στο οποίο έχουμε δώσει σειρά απαντήσεις και αποδομείται σημείο – σημείο και την ίδια ημέρα Πρόεδρος κόμματος κάνει πρόταση δυσπιστίας συνδέοντας το δημοσίευμα. Συνδέστε τα κομμάτια του παζλ».

Δείτε όλη την ενημέρωση 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button