Υγεία & Διατροφή

«Υπερήφανος που καταφέρνω να συγκεντρώνω τον κόσμο στα στάδια» – Galaksias Portal News

Τεντόγλου: «Υπερήφανος που καταφέρνω να συγκεντρώνω τον κόσμο στα στάδια»

Για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου το σαββατοκύριακο (17-18/2) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μίλησε ο Έλληνας πρωταθλητής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ μίλησε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο άλμα εις μήκος, Μίλτος Τεντόγλου, εν όψει της συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου το σαββατοκύριακο (17-18/2) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

«Είμαι υπερήφανος που καταφέρνω να φέρω κόσμο στα στάδια για να παρακολουθήσουν εμένα και τα εκατοντάδες παιδιά που μετέχουν στη διοργάνωση. Εύχομαι και φέτος να έχει κόσμο,» τόνισε ο Τεντόγλου, ενώ εξήγησε πως «το ΣΕΦ δεν με βοηθάει να κάνω μεγάλες επιδόσεις. Η αλήθεια είναι πως προσπαθώ πάντα για το καλύτερο στους αγώνες, ωστόσο στο ΣΕΦ ό,τι και να κάνω ξέρω πως δεν μπορώ να πηδήσω πολύ καλά. Πρέπει να είμαι τέλεια για να κάνω 8,20 μ., έτσι έγινε και το 2022 και πέρυσι, που μετά από λίγες ημέρες πήγα και έκανα 8,50 μέτρα».

Αναλυτικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους Έλληνες αθλητές. Όχι μόνο γιατί οι επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη και η σταθερότητα του τον έχει φέρει στην κορυφή του κόσμου, αλλά διότι πρόκειται για μια προσωπικότητα που μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπο.

Στα 26 του χρόνια ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι έχει κατακτήσει κάθε διαθέσιμο διεθνή τίτλο και με το χαρακτήρα του, έχει καταφέρει να φέρει τα μικρά παιδιά στα στάδια. Η παρουσία του το 2023 στο Πανελλήνιο κλειστού δημιούργησε μοναδική ατμόσφαιρα. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στη φετινή διοργάνωση, το Σαββατοκύριακο (17-18/2).

«Πέρυσι είχε πολύ κόσμο, έγινε και αυτό το σκάνδαλο με το παπούτσι και βοήθησε, ελπίζω να έχει και φέτος τόσο πολύ. Μου αρέσει και χαίρομαι να αγωνίζομαι στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Έχω ξανά πει πως αυτό το στάδιο δεν με βοηθάει να κάνω μεγάλες επιδόσεις. Η αλήθεια είναι πως προσπαθώ πάντα για το καλύτερο στους αγώνες, ωστόσο στο ΣΕΦ ό,τι και να κάνω ξέρω πως δεν μπορώ να πηδήσω πολύ καλά. Πρέπει να είμαι τέλεια για να κάνω 8,20 μ., έτσι έγινε και το 2022 και πέρυσι, που μετά από λίγες ημέρες πήγα και έκανα 8,50 μέτρα», είπε ο Τεντόγλου και συμπλήρωσε:

«Με χαροποιεί πολύ αυτό που συμβαίνει με τον κόσμο, για την ακρίβεια είμαι υπερήφανος που καταφέρνω να φέρω κόσμο στα στάδια για να παρακολουθήσουν εμένα και τα εκατοντάδες παιδιά που μετέχουν στη διοργάνωση. Εύχομαι και φέτος να έχει κόσμο».

Ο «χρυσός» ολυμπιονίκης του Τόκιο αναφέρθηκε και στη μέχρι τώρα πορεία του στη σεζόν. «Είμαι πολύ καλά φέτος κυρίως στο κομμάτι της ταχύτητας. Πάντα στους αγώνες και ιδιαίτερα στα μίτινγκ είμαι προσεκτικός, δεν μπαίνω ποτέ όλα μέσα, αλλά με έναν δικό μου ελεγχόμενο ρυθμό, με στόχο να κάνω κάτι απλό. Τα άλματα στην Οστράβα ήταν απίστευτα κακά. Φέτος δεν το έκανα αυτό, μπήκα σαν τρελαμένος και δεν έβγαινε αυτό που έπρεπε. Όμως έτσι θα βγει η μεγάλη επίδοση δε θα βγει προσεκτικά. Στην Οστράβα έμπαινα με πολύ μεγάλη ταχύτητα, που είναι και αυτή που θα φέρει κάποια στιγμή το πολύ μεγάλο άλμα».

«Στη Γλασκώβη θέλω να πετύχω απόλυτο ατομικό ρεκόρ»

Ο πρώτος μεγάλος στόχος της χρονιάς για τον Τεντόγλου είναι το Παγκόσμιο κλειστού της Γλασκώβης. Ο αθλητής θα κληθεί να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο, που κατέκτησε πριν από δύο χρόνια στο Βελιγράδι, σε ένα στάδιο, όπου το 2019 στα 20 του χρόνια κατέκτησε ένα από τα πρώτα του μετάλλια σε μεγάλη διοργάνωση.

«Το κλειστό της Γλασκόβης είναι το στάδιο μου. Αν δεν κάνω απόλυτο ατομικό ρεκόρ (σ.σ έχει 8,60 μ.) θα είμαι απογοητευμένος. Στο ευρωπαϊκό του 2019 στα 20 μου έκανα 8,38 μ. με μεγάλο ενθουσιασμό και μπόλικο τσαγανό. Το στάδιο ήταν φανταστικό, νομίζω πως είναι το στάδιο μου. Έχει σκληρό αγωνιστικό χώρο, που εμένα με βοηθάει πολύ. Το ίδιο καλά είναι τα στάδια στο Τορούν και στην Κωνσταντινούπολη».

Ο Τεντόγλου αναφέρθηκε και στον Γουέιν Πίνοκ (Τζαμάικα) που ηγείται αυτή τη στιγμή της παγκόσμιας λίστας με το άλμα στα 8,34 μέτρα.

«Είναι πολύ καλός και δυνατός αθλητής. Η παρουσία του μου δίνει επιπλέον κίνητρο. Θεωρώ πως θα πηδήσει παραπάνω», είπε.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button