Επικαιρότητα

Η Περιφέρεια Κρήτης στο 9ο πανελλήνιο συνέδριο διαχείρισης κρίσεων στην υγεία-κλιματική αλλαγή

Η Περιφέρεια Κρήτης στο 9ο πανελλήνιο συνέδριο διαχείρισης κρίσεων στην υγεία-κλιματική αλλαγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντ. Παπαδάκης: Προτεραιότητα μας η έγκαιρη οργάνωση και η σωστή προετοιμασία στη τήρηση των υγειονομικών κανονισμών από όλους

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στο 9ο Συνέδριο που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα της Υγείας και που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αθήνα. Εκ μέρους της Περιφέρειας συμμετείχε ο Αν. Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Δρ. Παπαδάκης Αντώνιος. Στο πλαίσιο του συνεδρίου συζητήθηκε με τον Δρ. Πάνο Α. Ευσταθίου, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας η συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης σε θέματα διαχείρισης κρίσεων στην υγεία, η υγειονομική διαχείριση μεταναστευτικών ροών στην Κρήτη, σεισμοί, πλημμύρες ξηρασία και γενικότερα ο έλεγχος των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης.

8

Η Περιφέρεια Κρήτης, όπως αναφέρθηκε, θέτει σε προτεραιότητα την έγκαιρη οργάνωση και την σωστή προετοιμασία στη καταγραφή των κρίσεων στον τομέα της υγείας και η διαχείρισή τους μέσω γραπτών τυποποιημένων διαδικασιών λειτουργίας, που αποτελούν ένα σύνολο από οδηγίες βήμα προς βήμα. Στόχος της Περιφέρειας είναι η επίτευξη αποτελεσματικότητας, ποιοτικής και ομοιόμορφης απόδοσης, μειώνοντας παράλληλα την όποια κακή επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και τη μη συμμόρφωση με τους υγειονομικούς κανονισμούς και νόμους. Ο κ. Παπαδάκης πρόσθεσε κλείνοντας ότι, «οι τυποποιημένες διαδικασίες λειτουργίας στον τομέα κρίσεων Δημόσιας Υγείας θα παρέχουν ρητές οδηγίες που θα περιγράφουν τις εργασίες, τις συνθήκες, και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για την επίτευξη της λειτουργίας μιας μονάδας ή την εφαρμογή κάποιας μεθόδου σε κάθε συγκεκριμένη κρίση».

7

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button