Επικαιρότητα

«Η Γαλλία ετοιμάζεται να στείλει τον στρατό της στην Ουκρανία» – Galaksias.com

Η Γαλλία προετοιμάζει τις δυνάμεις της για ανάπτυξη στην Ουκρανία, υποστήριξε σε δήλωση την Τρίτη ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν. Το Παρίσι φέρεται να επιδιώκει να στείλει έως και 2.000 στρατιώτες στην Ουκρανία, είπε. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι «δεν μπορεί να αποκλείσει» την πιθανότητα αποστολής δυτικών στρατιωτών για να βοηθήσουν το Κίεβο στον αγώνα του εναντίον της Μόσχας, χαρακτηρίζοντας τη Ρωσία «αντίπαλο» ενώ αρνήθηκε ότι το Παρίσι «διεξήγαγε πόλεμο» εναντίον της.

Ο στρατός και οι ανώτατοι αξιωματούχοι της Ρωσίας έχουν επανειλημμένα επισημάνει την παρουσία Γάλλων μισθοφόρων που ήδη πολεμούν για το Κίεβο στο έδαφος. Στα μέσα Ιανουαρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι περισσότεροι από 60 αλλοδαποί, κυρίως Γάλλοι υπήκοοι, σκοτώθηκαν σε χτύπημα υψηλής ακρίβειας εναντίον «προσωρινού σημείου συγκέντρωσης ξένων μαχητών».

Σύμφωνα με τον αρχηγό κατασκοπείας, ο γαλλικός στρατός ανησυχεί για τα σχέδια της κυβέρνησης να στείλει το απόσπασμα στην Ουκρανία, θεωρώντας ότι μια τέτοια επιχείρηση θα ήταν δύσκολο να διεξαχθεί χωρίς να το αντιληφθεί η Ρωσία. Οι Γάλλοι στρατιώτες θα γίνουν πράγματι «νόμιμος στόχος προτεραιότητας για επιθέσεις από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις», είπε ο Ναρίσκιν.

Οι ισχυρισμοί έρχονται καθώς ο αρχηγός του επιτελείου του γαλλικού στρατού, στρατηγός Pierre Schill, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να λάβει μέρος στις «σκληρότερες εμπλοκές» στρατιωτικά και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε διεθνείς εξελίξεις.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button