Κόσμος

O Νίκος Δένδιας πέταξε με F-16 Viper από την 115 ΠΜ στην Κρήτη – Galaksias.com

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  Νίκος Δένδιας πέταξε με F-16 Viper της Πολεμικης Αεροπορίας εκμεταλλευόμενος την επίσκεψή του στην 340 μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης στο πλαίσιο της διήμερης παρουσίας του στην Κρήτη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αφού ολοκλήρωσε την ενημέρωση, επιβιβάστηκε στο F-16 Viper για πτήση πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος σε σχηματισμό με αεροσκάφη στα οποία επέβαιναν, επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από την πτήση, ο Νίκος Δένδιας ενημερώθηκε από τον Διοικητή της 340 μοίρας της 115 ΠΜ Ιωσήφ Δασκαλομαρκάκη ενώ στην επίσκεψή του τον συνόδευσαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, και οι βουλευτές Χανίων Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Συνολικά η 115 Πτέρυγα Μάχης διαθέτει 23 αεροσκάφη F-16 Viper, από τα οποία 10 η 340 Μοίρα και 13 η 343 Μοίρα. Συνολικά 84 αεροσκάφη θα αναβαθμιστούν στη διαμόρφωση Viper έως το 2027. Η διαμόρφωση Viper παρέχει νέες και ενισχυμένες δυνατότητες ασφαλείας, δικτύωσης και αισθητήρων, που θα επιτρέψουν στην Πολεμική Αεροπορία να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις αναδυόμενες απειλές και να υποστηρίζει συμμαχικές αποστολές παγκοσμίως.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην 115 Πτέρυγα Μάχης

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button