Τρόπος Ζωής

Τι πρέπει να γνωρίζετε την επόμενη φορά που θα παραγγείλετε μπριζόλα

Ως λαός τιμάμε, και με το παραπάνω το κρέας, σε κάθε πιθανή περίπτωση και περίσταση, και αυτό δεν είναι κάποιο μυσιτκό. Πόσα όμως γνωρίζουμε πραγματικά για το σωστό ψήσιμο, σε σχέση με το κρέας που φτάνει στο πιάτο μας;

Όσον αφορά τα θρεπτικά συστατικά που παίρνουμε από το κρέας, δεν παίζει κανένα ρόλο το αν είναι ψημένο rare ή well done – η διαφορά μεταξύ του κάθε τρόπου ψησίματος έχει να κάνει καθαρά με τα γούστα του καθενός.

Οι βαθμίδες ψησίματος βασίζονται στο εξωτερικό χρώμα, στους εσωτερικούς χυμούς και στην εσωτερική θερμοκρασία.

Δείτε ποια είναι η διαφορά μεταξύ του κάθε τρόπου ψησίματος, για να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε ένα εστιατόριο.

Rare: To εξωτερικό του κρέατος έχει γκρίζο προς καφέ χρώμα, ενώ το εσωτερικό του είναι κόκκινο με αρκετά υγρά και λίγο ζεστό. Η θερμοκρασία στο κέντρο του κρέατος δεν ξεπερνά τους 50–52 °C.

Medium Rare: Το εσωτερικό του έχει ρoζ χρώμα και θερμοκρασία στο κέντρο του κρέατος είναι στους 55 °C.

Medium: To εξωτερικό του κρέατος έχει σκούρο καφέ χρώμα, ενώ στο κέντρο του ανοιχτό ροζ. Η θερμοκρασία του είναι στους 63 °C.

Medium Well: Η θερμοκρασία του κρέατος φτάνει στους 68 °C. Υπάρχει μια ευδιάκριτη διχρωμία, με το εξωτερικό του μέρος να έχει σκούρο χρώμα και το κέντρο του ανοιχτό ροζ.

Well done: Η θερμοκρασία του κρέατος έχει φτάσει στους 73 °C και δεν υπάρχει έντονη διχρωμία ανάμεσα στο κέντρο και υπόλοιπο εσωτερικό του.

To άρθρο Τι πρέπει να γνωρίζετε την επόμενη φορά που θα παραγγείλετε μπριζόλα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button