ΕνημέρωσηΠολιτική

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Ντοριβάλ μίλησε για Άλβες και Ρομπίνιο – Galaksias Portal News

Αφού επικρίθηκε έντονα για την «σιωπή» της μετά τις καταδίκες για βιασμό των πρώην διεθνών, Ντάνι Άλβες και Ρομπίνιο, η ομοσπονδία της Βραζιλίας, εξέφρασε την αλληλεγγύη της στα θύματα.

«Αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για εμάς. Πρώτα απ’ όλα, σκέφτομαι τις οικογένειες και ειδικά τα θύματα που πλήττονται από αυτά τα κρούσματα που συμβαίνουν καθημερινά στην χώρα μας και σε όλον τον κόσμο», σχολίασε ο νέος προπονητής της «σελεσάο», Ντοριβάλ Τζούνιορ (φωτό).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην επιθετικός, Ρομπίνιο πέρασε την πρώτη του νύχτα υπόν κράτηση στην Βραζιλία μετά την καταδίκη του σε εννέα χρόνια φυλάκιση για ομαδικό βιασμό στην Ιταλία το 2017. Παράλληλα, ο πρώην αμυντικός, Ντάνι Άλβες είναι φυλακισμένος στην Ισπανία μετά την καταδίκη του τον περασμένο μήνα, για την οποία άσκησε έφεση, σε τεσσεράμισι χρόνια φυλάκιση για τον βιασμό μιας νεαρής γυναίκας τον Δεκέμβριο του 2022 σε νυχτερινό κέντρο στην Βαρκελώνη.

«Εάν έχει αποδειχθεί ότι υπήρξε κάποιο έγκλημα, πρέπει να τιμωρηθεί. Ακόμη κι έαν με πονάει να το λέω για ένα άτομο με το οποίο είχα πάντα εξαιρετική σχέση» πρόσθεσε ο 61χρονος προπονητής για τον Ρομπίνιο, με τον οποίο συνεργάστηκε στην Σάντος από το 2010 έως το 2015.

Αρχηγός κόντρα στους Άγγλους, απουσία των Κασεμίρο και Μαρκίνιος, ο μπακ Ντανίλο δεν σχολίασε ευθέως τις υποθέσεις των Άλβες και Ρομπίνιο, αλλά κάλεσε τις ποδοσφαιρικές αρχές να ευαισθητοποιήσουν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές «βάζοντάς μας στη θέση των γυναικών, με ενσυναίσθηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, με δελτίο Τύπου, η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας (CBF) και η τεχνική επιτροπή της «σελεσάο» εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους «στα θύματα των δύο βάναυσων εγκλημάτων που διέπραξαν οι πρώην παίκτες».

Υπενθυμίζεται, ότι δικαστήριο της Βαρκελώνης έδωσε την Τετάρτη το «πράσινο φως» για την αποφυλάκιση του Ντάνι Άλβες εν αναμονή της απόφασης για την έφεση, μετά την καταβολή εγγύησης ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, απόφαση που κατήγγειλαν, ο δικηγόρος του ενάγοντος αλλά και ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, Λούλα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button