Κόσμος

Ο Μασκ μεταφέρει την Τέσλα στο Τέξας – Εξοργισμένος από δικαστική ακύρωση αμοιβής «μαμούθ»

Ο Ίλον Μασκ δήλωσε την Πέμπτη ότι οι μέτοχοι της εταιρείας Tesla διεξαγάγουν ψηφοφορία για τη μεταφορά των εγκαταστάσεων στο Τέξας από το Ντέλαγουερ, αφότου δικαστήριο ακύρωσε το πακέτο αποδοχών 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων (EV).

Εξοργισμένος από την απόφαση του δικαστηρίου του Ντέλαγουεαρ, ο Έλον Μασκ συγκάλεσε διοικητικό συμβούλιο με κύριο θέμα τη μεταφορά της εταιρείας στα μητρώα της πολιτείας του Τέξας.

Έπειτα από προσφυγή μικρομετόχου της Tesla για το πακέτο αποζημίωσης του Μασκ, η δικαστής Καθλίν Μακόρμικ αποφάνθηκε την Τρίτη ότι το πακέτο αποζημίωσης είναι «ασύλληπτα» μεγάλο και αδικεί τους μετόχους.

Το πακέτο αποζημίωσης ήταν το μεγαλύτερο στην ιστορία των ΗΠΑ και τον βοήθησε να γίνει το 2023 ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μασκ δεν λαμβάνει μισθό από την εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων που ο ίδιος ίδρυσε, αλλά αποζημιώνεται ανάλογα με τις επιδόσεις της εταιρείας.

«Ποτέ μην εγκαθιδρύετε την εταιρεία σας στην πολιτεία του Ντέλαγουερ», ανάρτησε ο Μασκ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, λίγο μετά την απόφαση.

Οι δικηγόροι που εκπροσώπησαν τους νικητές μετόχους της Tesla κατά του Μασκ μπορεί να βρίσκονται εν αναμονή της αμοιβής – ρεκόρ και όπως δήλωσαν στους Financial Times: «Η Bernstein Litowitz Berger & Grossmann, η δικηγορική εταιρεία που ηγήθηκε της εκπροσώπησης των επενδυτών που αμφισβήτησαν το σχέδιο αμοιβών, θα μπορούσε να ζητήσει από το Δικαστήριο του Ντέλαγουερ να τους καταβληθεί έως και το ένα τρίτο του οφέλους που αποδόθηκε από την απόφαση στους μετόχους».

Εάν η απόφαση δεν εκπέσει σε οποιαδήποτε πιθανή έφεση, το διοικητικό συμβούλιο της Tesla θα πρέπει να καταλήξει σε ένα νέο πακέτο αποζημίωσης για τον Μασκ.

Η δίκη έγινε ύστερα από μήνυση από τον μέτοχο της εταιρείας Ρίτσαρντ Τορνέτα πριν από πέντε χρόνια, με την οποία υποστήριζε ότι η εν λόγω πληρωμή ήταν υπερβολική.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button