Υγεία & Διατροφή

Κραυγή αγωνίας από κτηνοτρόφο που κατάφερε να σώσει μέρος του κοπαδιού του από την πλημμύρα – Galaksias Portal News

Κάθε πρωί εδώ και τέσσερις μέρες, ο Αλέξανδρος Κοτάκος ξεκινάει από το σπίτι του στον Άγιο Θωμά και φτάνει περπατώντας στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης.

Εκεί, σε ένα πρόχειρο μαντρί σε ύψωμα δίπλα από τις Εργατικές Κατοικίες, βρίσκονται τα πρόβατα που πρόλαβε να σώσει την περασμένη Παρασκευή από την μονάδα του όταν αυτή κατακλύστηκε από τα ορμητικά νερά του Πηνειού, τα οποία έρχονταν από τη Δυτική Θεσσαλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη σκέψη του νεαρού κτηνοτρόφου ήταν να πάρει όσα πρόβατα μπορεί και να τα οδηγήσει στο επόμενο ύψωμα. Όμως μέσα στη βιασύνη του και τον αγώνα για επιβίωση κλειδώνεται έξω από το όχημά του. Για δύο μέρες, τα νερά έχουν περικυκλώσει την περιοχή και ο Αλέξανδρος είναι αναγκασμένος να αντέξει μέχρι να πέσει η στάθμη. Αυτό που τον βοήθησε να επιβιώσει είναι η εξοικείωση του με τη φύση.

Λίγα 24ωρα αργότερα, όταν πέφτει η στάθμη, ο Αλέξανδρος ξεκινά με τα πόδια για το σπίτι του στον Άγιο Θωμά που επίσης έχει πλημμυρίσει. Μέσα στις λάσπες, αλλά κάτω από μία στέγη πλέον,  ο κτηνοτρόφος παίρνει μια ανάσα και την επόμενη μέρα επιστρέφει στο εναπομείναν κοπάδι του το οποίο τρέφεται με όσο χορτάρι βρίσκει πάνω στο βουναλάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, τα ζωντανά είναι σε άμεσο κίνδυνο καθώς το νερό είναι βρώμικο και το χορτάρι με το οποίο τρέφονται δεν αποτελεί επαρκή τροφή ώστε να επιβιώσουν για πολύ καιρό ακόμη. Ωστόσο ακόμα και η διαδικασία να βρει κλειδαρά για να μπει στο αμάξι του και να μεταφέρει ζωοτροφές, αποτελεί περίπλοκη διαδικασία με την τωρινή κατάσταση στη Λάρισα καθώς οι συνοικίες της έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές.

Την ίδια στιγμή αγωνιά για το μέλλον του καθώς ολόκληρη η παραγωγική του μονάδα καταστράφηκε. «Δεν υπάρχουν αποθήκες, ζωοτροφές, έχουν πνιγεί ζώα, οι σταβλικές εγκαταστάσεις έχουν πέσει, μηχανικός εξοπλισμός έχει καταστραφεί» μας αναφέρει ο Αλέξανδρος για την καταστροφή που έχει υποστεί.

Η επόμενη μέρα όπως λέει θα είναι πολύ δύσκολη, όμως το μυαλό του αυτή τη στιγμή είναι επικεντρωμένο στα ζώα που κατάφερε να σώσει και στην εξασφάλιση της τροφή τους. Είναι το μόνο που του απέμεινε από το κτήμα του που βυθίστηκε στα νερά του Πηνειού, ένα περίπου χιλιόμετρο μακριά.

Πηγή: larissanet.gr

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button