ΕνημέρωσηΠολιτική

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης των νέων οικογενειών – Galaksias Portal News

Σήμερα στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των νέων μέτρων στήριξης των νέων οικογενειών από τον υπουργό Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκη και την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Πρόκειται για ένα από τα θέματα που αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό να λέει το πρωί της Παρασκευής από το Νταβός: «Θέλουμε να στηρίξουμε ιδιαίτερα τις νέες οικογένειες, τις οικογένειες με παιδιά. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού. Αυτός λοιπόν είναι ένας τομέας που αποτελεί προτεραιότητα για εμάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς στηρίζουμε τις οικογένειες; Πώς στηρίζουμε τους ανθρώπους που αναγκάζονται να νοικιάζουν τώρα που τα ενοίκια αυξάνονται; Αυτή είναι μια βασική προτεραιότητα για την κυβέρνησή μου και θα περιμένετε να ανακοινωθούν διάφορα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση πολύ σύντομα» είπε πει ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο Bloomberg.

Τα μέτρα που έχουν εξεταστεί

Δύο βασικά επιδόματα που είναι στο τραπέζι προς ενίσχυση είναι αυτό του επιδόματος γέννησης-τα 2.000 ευρώ που δίνονται εφάπαξ σε κάθε νέο ζευγάρι με τη γέννηση ενός παιδιού-αλλά και του επιδόματος τέκνων.

Σημειώνεται ότι το βασικό σενάριο που έχει εξεταστεί είναι αυτό της ενίσχυσης του ποσού του επιδόματος γέννησης, αλλά και η διεύρυνση της περιμέτρου του επιδόματος τέκνων, ώστε να το λαμβάνουν περισσότεροι δικαιούχοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις συσκέψεις έγινε συζήτηση και για ένα νέο επίδομα που δεν θα ήταν εφάπαξ. Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα είναι βελτιωμένες και προβλέψεις για τους τριτέκνους, ώστε να «κουμπώσουν» με αυτές για τους πολύτεκνους. Στις σημερινές ανακοινώσεις αναμένεται να γνωστοποιηθεί εάν θα υπάρχουν και άλλα οικονομικά μέτρα που θα αφορούν το κόστος διαβίωσης για τους νέους γονείς, ενώ από φέτος ισχύουν κι άλλα ευνοϊκά μέτρα για γονείς, όπως το αυξημένο αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, η αύξηση των επιδομάτων στο Δημόσιο, αλλά και η προσαύξηση στο επίδομα θέρμανσης.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button