ΕνημέρωσηΠολιτική

Κυβερνητικό «ράλι» για μεταρρυθμίσεις – Πρώτο στοίχημα η αναμόρφωση του ΑΣΕΠ

Το νέο Υπουργικό σχήμα έχει ελάχιστο χρόνο μπροστά του για να κερδίσει το στοίχημα των εντυπώσεων και να αποδείξει πως ο ανασχηματισμός δεν ήταν «μουσικές καρέκλες», αλλά ουσιαστική αναδιάταξη δυνάμεων. 

Ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να χτυπήσει σε πρώτη φάση τις δυσλειτουργίες του ΑΣΕΠ, οι οποίες επηρεάζουν όλα τα Υπουργεία και εν τέλει την καθημερινότητα των πολιτών.

Το Υπουργικό Συμβούλιο του Σαββάτου, κράτησε συνολικά δύο ώρες.

Κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο Πρωθυπουργός άνοιξε το θέμα των τεράστιων καθυστερήσεων στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ ζητώντας από τους νέους Υπουργούς να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να λυθεί το θέμα άμεσα.

«Πρέπει πάση θυσία να το λύσουμε», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκκινώντας μία ζωηρή συζήτηση μέσα στο Υπουργικό.

Απογοητευτικοί οι ρυθμοί του ΑΣΕΠ – «Δεν γίνεται να περιμένουμε τόσο»

Τον λόγο πήρε ο Υπ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος χαρακτήρισε το ζήτημα μείζον παρουσιάζοντας δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

«Δεν γίνεται να λέμε για προσλήψεις και αυτές να μην γίνονται στην πράξη», δήλωσε αρχικά σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κικίλιας και σημείωσε πως υποτίθεται ότι το Υπ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος περιμένει για πολύ καιρό 1.000 δασάρχες και δασικούς υπαλλήλους αλλά αυτοί δεν έρχονται, καθυστερούν. Αντίστοιχες καθυστερήσεις σημείωσε ο Υπουργός παρατηρούνται και στους υγειονομικούς.

Το ΑΣΕΠ δεν λειτουργεί, είναι η άποψη του Πρωθυπουργού ο οποίος ανοιχτά χαρακτηρίζει τους ρυθμούς του απογοητευτικούς και δεν φαίνεται διατεθειμένος να ανεχτεί άλλο καθυστερήσεις οι οποίες βλάπτουν όχι μόνο την εικόνα της Κυβέρνησης αλλά κυρίως την καθημερινότητα των πολιτών οι οποίοι ακούν για προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία και άλλες δημόσιες Υπηρεσίες αλλά προσλήψεις δεν βλέπουν.

«Δεν γίνεται να περιμένουμε τόσο χρόνο για να πάνε να διοριστούν οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία μας, πρέπει κάτι να κάνουμε. Είναι πρώτη προτεραιότητα για εμένα αυτό το ζήτημα. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πρέπει να το αντιμετωπίσω. Διότι είναι άλλο να λέμε προσλάβαμε και άλλο να λέμε στα χαρτιά. Και άλλο να λέμε ότι έκατσαν και δουλεύουν. Μιλάμε για 3.000 νοσηλευτές, δεν είναι μικρό το νούμερο», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στον “Alpha” προ ημερών.

Υπουργός που συμμετείχε στο Υπουργικό του Σαββάτου έλεγε στο CNN Greece πως περιμένει ακόμη να προχωρήσουν προσλήψεις οι οποίες έχουν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο από το 2021. Που οδηγεί όλο αυτό; Σε μία εξάρτηση από συμβασιούχους.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Μητσοτάκης

Όπως έγραφε το CNN Greece, ο Πρωθυπουργός άμεσα θα ξεκινήσει γύρο επισκέψεων στα Υπουργεία που άλλαξαν χέρια. Το πρώτο Υπουργείο το οποίο αναμένεται να επισκεφθεί θα είναι το Υπ. Εσωτερικών στα τέλη της εβδομάδας, με τον Θοδωρή Λιβάνιο ήδη να προετοιμάζεται για την μεγάλη μεταρρύθμιση που θα πρέπει να φέρει εις πέρας “με το καλημέρα”.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button