ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Κυρώσεις εναντίον έξι προσώπων που συνδέονται με τη Χαμάς – Galaksias Portal News

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε σήμερα ότι υιοθέτησε ατομικές κυρώσεις σε βάρος έξι προσώπων που κατηγορούνται ότι χρηματοδοτούν τη Χαμάς.

Στα πρόσωπα αυτά περιλαμβάνονται ο Μούσα Ντουντίν, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του γραφείου επενδύσεων της Χαμάς, καθώς και προσωπικότητες του χρηματοπιστωτικού τομέα στο Σουδάν, την Αλγερία και τον Λίβανο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα έξι πρόσωπα που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο των νέων κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης Χαμάς θα υπόκεινται στη δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων και στην απαγόρευση να ταξιδέψουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε σήμερα το Συμβούλιο της ΕΕ.

«Θα δουν τα περιουσιακά τους στοιχεία να παγώνουν στην ΕΕ και θα τους απαγορευτεί η είσοδος στο έδαφός μας», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η πρώτη λίστα των προσώπων στα οποία επιβάλλονται κυρώσεις περιλαμβάνει τον χρηματοδότη που έχει την έδρα του στο Σουδάν, Αμπντελμπασίτ Χάμζα Ελχασάν Μοχάμεντ Χαΐρ, τον Ναμπίλ Σούμαν, τον γιο του Χάλεντ Σούμαν, τον ανώτερο χρηματοδότη της Χαμάς Ρίντα Αλί Χάμις, το ανώτερο επιχειρησιακό στέλεχος της Χαμάς Μούσα Ντουντίν και τον χρηματοδότη Αϊμάν Άχμαντ Αλ Ντουγουάικ που έχει την έδρα του στην Αλγερία, αναφέρει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το πλαίσιο των νέων κυρώσεων θα εφαρμοστεί έως την 19η Ιανουαρίου 2025. Θα τελεί υπό συνεχή αναθεώρηση, θα ανανεώνεται ή θα τροποποιείται κατά περίπτωση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ΕΕ, που θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση, ενίσχυσε το οπλοστάσιό της των κυρώσεων σε βάρος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος μετά την χωρίς προηγούμενο επίθεσή του κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Η ΕΕ πρόσθεσε την Τρίτη στη λίστα της με τους τρομοκράτες τον Γιαχία Σινουάρ, τον ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα που θεωρείται ο αρχιτέκτονας της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button