Υγεία & Διατροφή

Η Ουκρανία ενισχύει τα στρατεύματά της στην Αβντίιβκα – Galaksias Portal News

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε σήμερα, Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, ότι ενισχύει τα στρατεύματά του που «κρατάνε γερά» στην πόλη Αβντιίβκα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου σφοδρές μάχες μαίνονται με τις ρωσικές δυνάμεις, που έχουν προωθηθεί τις τελευταίες ημέρες.

«Σύμφωνα με την απόφαση που έχει ληφθεί, η προγραμματισμένη ενίσχυση των μονάδων είναι σε εξέλιξη και τα στρατεύματα πραγματοποιούν κινήσεις τακτικής στους απειλούμενους άξονες», ανέφερε ο ουκρανικός στρατός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι Ουκρανοί υπερασπιστές εξακολουθούν να απωθούν τον εχθρό που προσπαθεί να περικυκλώσει την Αβντιίβκα (…) οι Ουκρανοί στρατιώτες κρατάνε γερά», πρόσθεσε ο στρατός.

Ο χάρτης του προγράμματος DeepState, που πρόσκειται στην ουκρανικό στρατό, κατέγραφε σήμερα το κλείσιμο ενός μικρού θυλάκου νότια της Αβντιίβκα, που φαινόταν προηγουμένως να τελεί υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ουκρανός στρατηγός που διοικεί αυτή τη ζώνη, ο Ολεξάντρ Ταρνάφκσι, είχε κάνει λόγο για «λυσσαλέες μάχες» στην Αβντιίβκα. «Τα στρατεύματά μας χρησιμοποιούν όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις και όλα τα διαθέσιμα μέσα για να αποκρούσουν τον εχθρό», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος είπε επίσης πως οι ουκρανικές δυνάμεις δημιουργούν νέες αμυντικές θέσεις γύρω από την Αβντιίβκα, σηματοδοτώντας μια ενδεχόμενη υποχώρηση απέναντι στα κύματα ρωσικών επιθέσεων που έχουν ενταθεί από τον Οκτώβριο του 2023.

«Νέες θέσεις έχουν δημιουργηθεί και ισχυρές οχυρώσεις εξακολουθούν να εγκαθίστανται λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δυνατά σενάρια», είπε ο διοικητής Ταρνάφκσι.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button