ΕνημέρωσηΟικονομία

κόμβος καινοτομίας στην Ευρώπη – Galaksias Portal News

του Νεκτάριου Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Yamaha έχει μεγάλα σχέδια για την προώθηση της καινοτομίας στην Ευρωπαϊκή αγορά και έτσι την 1η Ιανουαρίου 2024, η Yamaha Motor Europe καλωσόρισε τον νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της, Olivier Prevost. Έχοντας βάλει σκοπό να συνεχίσει το έργο του Eric de Seynes, ο Prevost έχει αναλάβει να ολοκληρώσει τη δουλειά του, καθώς η Yamaha παραμένει μια υπολογίσιμη δύναμη στο διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο των μετακινήσεων. Όπως αποδείχθηκε, οι εξελίξεις είναι γρήγορες υπό την ηγεσία του Prevost, καθώς η Yamaha μόλις μετονόμασε μία από τις μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής της στη Γαλλία σε Yamaha Motor Manufacturing Europe (YMME).
Η μονάδα παραγωγής αναφερόταν προηγουμένως ως MBK Industrie S.A.S. και ήταν θυγατρική εξ ολοκλήρου της Yamaha από το 1986. Με την MBK πλέον γνωστή ως YMME, έγινε ουσιαστικά εκεί η Ευρωπαϊκή έδρα παραγωγής της Yamaha. Σύμφωνα με την Yamaha, αυτό έγινε για να σηματοδοτήσει τη δέσμευσή της για ανάπτυξη τοπικής Ευρωπαϊκής παραγωγής, ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα βασικές αγορές στην περιοχή.

Στο επίσημο δελτίο τύπου της Yamaha, ο Olivier Prevost δήλωσε:
«Με πολλή συγκίνηση βλέπω την εξέλιξη της MBK Industrie στην Yamaha Motor Manufacturing Europe. Ξεκίνησα την καριέρα μου στην MBK πριν από 30 χρόνια και όλα αυτά τα χρόνια, δίνω ιδιαίτερη σημασία στην MBK. Οι λειτουργίες και η σειρά προϊόντων εξελίσσονται συνεχώς για να φτάσουν σήμερα σε ένα υψηλό επίπεδο αριστείας που επιτρέπει την παραγωγή μοντέλων-ναυαρχίδων της Yamaha σε αυτό το εργοστάσιο. Αυτό κατέστη δυνατό με τη συμμετοχή και τις προσπάθειες όλων των εργαζομένων τα τελευταία 40 χρόνια. Θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μου και να τους ευχαριστήσω όλους. Κοιτάζοντας το μέλλον, έγινε σαφές ότι ήρθε τώρα η ώρα να αλλάξουμε το όνομα σε Yamaha Motor Manufacturing Europe».
Πρόσθεσε ότι η YMME θα χρησιμεύσει ως κόμβος καινοτομίας όσον αφορά τα προϊόντα της Yamaha για την Ευρωπαϊκή αγορά στην γκάμα προϊόντων της ετιαρίας. «Τέλος, ως πρώην υπάλληλος της MBK, είμαι πολύ περήφανος που λέω στους συναδέλφους μου στην YMME ότι επιτέλους είμαστε όλοι – υπάλληλοι της Yamaha – τώρα. Ας συνεχίσουμε να προχωράμε χρησιμοποιώντας την τοπική παραγωγή της Yamaha ως ανταγωνιστικό και βιώσιμο πλεονέκτημα»!
Με τις απαιτήσεις των μετακινήσεων να αλλάζουν συνεχώς λόγω των μυριάδων μεταβλητών σε όλη την Ευρώπη, η Yamaha αναμένεται να διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της στο εγγύς μέλλον. Πιθανότατα, εκτός από την αλλαγή ονόματος, η YMME θα αναβαθμιστεί επίσης για να παράγει μοντέλα όπως τα Yamaha Tenere 700 και XMAX πιο αποτελεσματικά, καθώς και να καλύψει την αυξανόμενη σειρά ηλεκτρικών οχημάτων της μάρκας, όπως ηλεκτρικά σκούτερ και ηλεκτρικά ποδήλατα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η μετονομασία της MBK σε Yamaha Motor Manufacturing Europe αποτελεί σημαντική αναγνώριση των προσπαθειών που κατέβαλαν όλοι οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια για να μεταμορφώσουν την εταιρεία ώστε να μπορέσει να παράγει κορυφαία μοντέλα της Yamaha όπως η οικογένεια Ténéré 700. Συγκρίνουμε συνεχώς το ποιοτικό μας πρότυπο και τη μέθοδο με το μητρικό μας εργοστάσιο στην Iwata, ώστε να μπορούμε να επιτύχουμε παρόμοια επίπεδα ποιότητας. Πιστεύουμε ότι οι εγκαταστάσεις μας στην Ευρώπη θα αποτελέσουν βασικό πλεονέκτημα για την Yamaha για την eMobility για να ανταποκριθεί στην απαίτηση μηδενικής ουδετερότητας άνθρακα για την τοπική παραγωγή», δήλωσε ο Patrice Maciejewski, Πρόεδρος της YMME.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button