ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Καταρρίψαμε ιρανικά drones – Galaksias Portal News

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ επιβεβαίωσε σήμερα ότι αεροσκάφη της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας κατέρριψαν αρκετά ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της επίθεσης που εξαπέλυσε η Τεχεράνη εναντίον του Ισραήλ τη χθεσινή νύχτα και ζήτησε να επικρατήσει ηρεμία για να αποφευχθεί η κλιμάκωση της σύγκρουσης.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι πιλότοι μας κατέρριψαν όντως αρκετά ιρανικά επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη», δήλωσε ο Σούνακ. «Εάν αυτή η επίθεση ήταν επιτυχής, οι συνέπειες για την περιφερειακή σταθερότητα θα ήταν δύσκολο να παρακαμφθούν. Υποστηρίζουμε την ασφάλεια του Ισραήλ και της ευρύτερης περιοχής, η οποία είναι φυσικά σημαντική για την ασφάλειά μας και εδώ στο εσωτερικό. Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι για να επικρατήσει νηφαλιότητα», τόνισε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε από την Ντάουνινγκ Στριτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να συμμετάσχει αργότερα σήμερα στη συνάντηση των ηγετών των χωρών της G7, της Ομάδας των Επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, της οποίας η Βρετανία είναι μέλος. «Είναι σημαντικό να συντονιστούμε με τους συμμάχους και θα συζητήσουμε τα επόμενα βήματα εκείνη τη στιγμή», δήλωσε.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button