ΕνημέρωσηΠολιτική

Παραμένει πρώτο το κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι στην πρόθεση ψήφου – Galaksias Portal News

Το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι παραμένει πρώτο στην πρόθεση ψήφου, με μικρή μείωση της διαφοράς σε σχέση με την κεντροαριστερά, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας Swg για το ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι La 7.

Πιο αναλυτικά, τα Αδέλφια της Ιταλίας εξασφαλίζουν το 27,1% της πρόθεσης ψήφου και η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος το 20,2%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με πριν από μία εβδομάδα η πρώτη πολιτική δύναμη χάνει 0,2% ενώ η δεύτερη κερδίζει ακριβώς το ίδιο ποσοστό.

Ακολουθούν τα Πέντε Αστέρια, με το 15,4%, η Λέγκα με 8,1% και η Φόρτσα Ιτάλια με 7,6%.

Η κεντρώα δύναμη Αzione (Δραση) συγκεντρώνει, τέλος, το 4,5% της πρόθεσης ψήφου και η συμμαχία Ιταλικής Αριστεράς και Οικολόγων το 4,1%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι η διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας είναι σχεδόν επτά ποσοστιαίες μονάδες, με το κόμμα της Μελόνι να παραμένει πολύ ισχυρό και την κεντροαριστερά να μειώνει, έστω και με αργά βήματα, την απόσταση που την χωρίζει από τα Αδέλφια της Ιταλίας.

Σε πιο δύσκολη θέση βρίσκονται, τέλος, τα Πέντε Αστέρια και η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι. Τα πρώτα είναι αντιπολιτευόμενη δύναμη ενώ η δεύτερη συμμετέχει στην κυβερνητική συμμαχία. Στις τοπικές εκλογές της περιφερειας Αμπρούτσο, όμως, την περασμένη Κυριακή, και τα δύο κόμματα δεν κατάφεραν να πετύχουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button