Τρόπος Ζωής

Λέσβος: Ακριβά μου βιοκαύσιμα – Εκτινάσσονται οι τιμές κουκουτσιού και πέλετ

Τεράστιες είναι οι αυξήσεις στα βιοκαύσιμα που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές για να ζεσταθούν το χειμώνα.

Στη Λέσβο από το 2010 όπου ξεκίνησε η οικονομική κρίση, οι καταναλωτές άρχισαν σε μεγάλο μέρος τους να στρέφονται στην αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου με λέβητες που καταναλώνουν κουκούτσι ελιάς καθώς λόγω του ότι το νησί είναι ελαιοπαραγωγική περιοχή, και είναι πολύ πιο οικονομικό από τα υπόλοιπα προϊόντα.

Η τιμή διάθεσης για το κουκούτσι ελιάς θα ξεκινήσει όταν λειτουργήσουν τα ελαιοτριβεία περίπου στην τιμή των 340- 350 ευρώ ο τόνος, τη στιγμή που πέρυσι το χειμώνα πωλούνταν με 220 ευρώ. Οι προμηθευτές κουκουτσιού σημειώνουν ότι η μεγάλη αύξηση στην τιμή πέλετ, παρασύρει και την τιμή του κουκουτσιού. Η τιμή του πέλετ Α’ ποιότητας που πέρυσι πωλούνταν με 350 ευρώ ο τόνος ή 7,5 ευρώ το 15κιλο σακί, φέτος εκτοξεύεται στα 550 ευρώ ο τόνος ή 10-11 ευρώ το σακί.

Στην ΕΡΤ Αιγαίου για την κατάσταση στο χώρο των βιοκαυσίμων μίλησαν οι προμηθευτές Τάσος Κόρακας από την Αφοι Κόρακα που ήταν η πρώτη εταιρία που μετέτρεψε λέβητα για να καταναλώνει κουκούτσι ελιάς, και ο Κώστας Σωτηράκης από την Σωτηράκης Grοup που εισάγει νέα τεχνολογία λέβητα που καταναλώνει ταυτόχρονα όλα τα βιοκαύσιμα, από πέλετ μέχρι ξύλο.

Τα ξύλα από 100-120 ευρώ ο τόνος  πέρυσι, φέτος πωλούνται 140 ενώ όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης ο πρόεδρος του συλλόγου βενζινοπωλών Λέσβου Λήμνου Νίκος Βελετάκης σημείωσε ότι η τιμή του θα ξεκινήσει στα 1,60 ευρώ το λίτρο.

 

 

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger