Επικαιρότητα

Λέσβος: Μοντέλο Εύβοιας στα πυρόπληκτα Βατερά – Βρίσα – Σταυρό – Επίσκεψη Σ. Μπένου (βίντεο)

Τις πυρόπληκτες περιοχές των Βατερών της Βρίσας, του Σταυρού και του Πολιχνίτου επισκέφτηκε ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας και πρόεδρος του Διαζώματος, Σταύρος Μπένος, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Βατερά με τους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί, ανακοινώθηκε η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανασυγκρότηση της ευρύτερης περιοχής των Βατερών, της σεισμόπληκτης Βρίσας, του Σταυρού και του Πολιχνίτου, στο οποίο θα προχωρήσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με την συνδρομή του κ. Μπένου.

Ο κ. Μπένος στις συζητήσεις του με τους τοπικούς φορείς τόνισε ότι “θέλουμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση αυτή και να δώσουμε μια νέα ευκαιρία στην περιοχή, μια νέα αναπτυξιακή πνοή μέσα από μια ανάπτυξη ολιστική και ανθρωποκεντρική, η οποία θα πατήσει πάνω σ’ ένα πολυεργαλείο, τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις, που θα δει όλες τις πτυχές της δημόσιας και της ιδιωτικής ζωής και θα τις κάνει ένα ενιαίο πρόγραμμα”.

 

 

 

 

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης σε δηλώσεις τους τόνισε: “Επισκεφτήκαμε όλες τις πληγείσες περιοχές ένα πρόγραμμα ανατάξεως όλες τις ευρύτερης περιοχής του Πολιχνίτου. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε δύο επίπεδα, το πρώτο που θα είναι άμεσο με αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, αλλά η επίσκεψη του κ. Μπένου μας βοήθησε να δούμε ολιστικά της ευρύτερη περιοχή”.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger