ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Ακριβότερη ομάδα στην ιστορία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ της σεζόν 2022-23 – Galaksias Portal News

Η ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την αγωνιστική περίοδο 2022-23, ήταν η πιο ακριβή που έχει υπάρξει ποτέ στην Ευρώπη, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η UEFA. Υπενθυμίζεται, ότι εκείνη τη σεζόν, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» κατέλαβαν την 3η θέση στην Premier League με 75 βαθμούς.

Η έκθεση European Club Finance and Investment Landscape δείχνει ότι η Γιουνάιτεντ δαπάνησε κάτι περισσότερο από 1,42 δισεκατομμύρια ευρώ για την ομάδα που έπαιξε αυτήν τη σεζόν, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 1,33 δισεκατομμυρίων ευρώ της Ρεάλ Μαδρίτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ομάδες με τα μεγαλύτερα έσοδα

Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, προσθέτει ότι η Ρεάλ Μαδρίτης (841 εκατ. ευρώ), η Μάντσεστερ Σίτι (836 εκατ. ευρώ), η Μπαρτσελόνα (815 εκατ. ευρώ) και η Παρί Σεν Ζερμέν (807 εκατ. ευρώ) κατέγραψαν τα υψηλότερα έσοδα το 2022.

Η Premier League διαθέτει εννέα ομάδες στους 20 συλλόγους με τα υψηλότερα κέρδη, με μέσο τζίρο 323 εκατομμύρια ευρώ. Η La Liga ακολούθησε με συνολικό κύκλο εργασιών 3,3 δισ. ευρώ, ενώ την πεντάδα συμπλήρωσαν, η Bundesliga (3,2 δισ. ευρώ), η Serie A (2,4 δισ. ευρώ) και η γαλλική Ligue 1 (2 δισ. ευρώ).

Τους αγγλικούς συλλόγους, αφορούν τα 764 εκατομμύρια ευρώ από τα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ σε ζημίες προ φόρων που κατέγραψαν οι σύλλογοι το 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας σχετικά, από την UEFA επισημαίνεται ότι τα στοιχεία για τις ζημίες προ φόρων ήταν θετικά «σε ένα πλαίσιο επιβράδυνσης του πληθωρισμού μισθών και ανανεωμένου δυναμισμού στην αγορά μεταγραφών».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button