Κόσμος

Κληρικοί και λαϊκοί υποβάλλουν τα σέβη τους τελευταία φορά στον μακαριστό Πατριάρχη Νεόφυτο – Galaksias.com

Κληρικοί και λαϊκοί, ανάμεσά τους η ηγεσία της Βουλγαρίας, υποβάλλουν τα σέβη τους για τελευταία φορά στον μακαριστό Πατριάρχη Νεόφυτο, επικεφαλής της Βουλγαρικής Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, μετά την εκδημία του αργά την Τετάρτη έπειτα από μακρά ασθένεια. Η σορός του εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στο κέντρο της Σόφιας.

Το φέρετρο που κοσμούν λευκά λουλούδια, είναι τοποθετημένο στο κέντρο του καθεδρικού ναού. Μέσα στην εκκλησία βρίσκονται οι μητροπολίτες της Ιεράς Συνόδου. Ο κόσμος σχηματίζει ουρά για τον τελευταίο αποχαιρετισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στους παριστάμενους είναι ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Ρόζεν Ζελιάσκοφ, ο πρωθυπουργός Νικολάι Ντένκοφ και ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ.

Το φέρετρο θα παραμείνει στον ναό και οι ιερείς θα διαβάζουν κείμενα από τη Γραφή όλη την μέρα. Θα τελεστεί προσευχή αργότερα σήμερα όπως και το Σάββατο, όταν ο Πατριάρχης θα ενταφιαστεί στον καθεδρικό ναό της Αγίας Νεντέλια, μετά τη μεταφορά της σορού του εκεί από τον Άγιο Αλέξανδρο Νιέφσκι σε νεκρική πομπή.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος καθώς και αντιπροσωπείες ξένων Ανατολικών Ορθοδόξων Εκκλησιών αναμένεται να παραστούν στην κηδεία. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα χοροστατήσει στην εξόδιο ακολουθία, ανέφερε ο Μητροπολίτης Βάρνας κ. Ιωάννης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές: ΑΜΠΕ, ΒΤΑ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button