ΕνημέρωσηΟικονομία

Πρώτο 10ήμερο του Απριλίου τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ – Galaksias Portal News

Την επέκταση των δόσεων κατά μία επιπλέον, από 10 δόσεις στις 11, για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), Όμηρος Τσάπαλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και προανήγγειλε ότι «Η πρώτη δόση μπορεί να πληρωθεί 30 Απριλίου. Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθούν περί τα μέσα Απριλίου, ίσως και το πρώτο δεκαήμερο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε ότι η ΑΑΔΕ τρέχει αυτό το διάστημα τις εκκαθαρίσεις προκειμένου να αναρτηθούν όσο γίνεται γρηγορότερα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ ενώ ως προς το ύψος του καταβαλλόμενου φόρου δεν αλλάζει κάτι, με μία μόνο εξαίρεση.

Συμπλήρωσε: «Αν τα ακίνητά μας έχουν ασφαλιστεί κατά το προηγούμενο έτος από φυσικές καταστροφές, σεισμό, πλημμύρα, πυρκαγιά, τότε επωφελούνται περαιτέρω έκπτωσης 10%. Θυμίζω ότι ο ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά για όλους μας έχει μειωθεί ήδη κατά 35%. Επομένως, για τα ακίνητα εκείνα που είναι ασφαλισμένα κατά το προηγούμενο έτος, σωρευτικά, για τους τρεις λόγους που ανέφερα, θα έχουν ένα επιπλέον όφελος έκπτωσης 10%».

Όσοι θέλουν να επωφεληθούν της έκπτωσης 10% την επόμενη χρονιά, για τον ΕΝΦΙΑ που θα αφορά το 2024 και δεν έχουν ασφαλίσει το ακίνητό τους συνολικά και για τις τρεις αιτίες, μπορούν να κάνουν ένα συμπληρωματικό ασφαλιστήριο φέτος.

Πηγή: ΕΡΤ

To άρθρο Όμηρος Τσάπαλος (ΥΠΟΙΚ): Πρώτο 10ήμερο του Απριλίου τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button