ΕνημέρωσηΠολιτική

Θα προτείνω να αναλάβει η Ελλάδα την διοίκηση της επιχείρησης κατά των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα – Galaksias Portal News

«Θα προτείνω, να αναλάβει η Ελλάδα τη Διοίκηση της Επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως επίσης και θα προσφέρω το Στρατηγείο της Λάρισας ως Στρατηγείο για την Επιχείρηση», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Ο Νίκος Δένδιας συμμετέχει στην άτυπη σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες όπου εκτός από την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα θα συζητηθούν το θέμα της Ουκρανίας και η Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανία.

Όλη η δήλωση του Νίκου Δένδια

«Θα μιλήσουμε σήμερα, εκτός από την Ουκρανία, για την Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανία, κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ελλάδα. Αφενός μεν, για να δούμε τι ευκαιρίες υπάρχουν για την ενίσχυση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, αλλά και για να δούμε τι συμβατότητες μπορεί να δημιουργηθούν για το Ελληνικό Σύστημα Αμυντικής Καινοτομίας το οποίο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε. Επίσης, θα συζητήσουμε για την Ευρωπαϊκή Επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα και θα προτείνω, θα προσφέρω, να αναλάβει η Ελλάδα τη Διοίκηση της Επιχείρησης, όπως επίσης θα προσφέρω το Στρατηγείο της Λάρισας ως Στρατηγείο για την Επιχείρηση. Ευχαριστώ πολύ».

To άρθρο Δένδιας: Θα προτείνω να αναλάβει η Ελλάδα την διοίκηση της επιχείρησης κατά των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button