ΕνημέρωσηΤεχνολογία

10ος Πανελλήνιος  Διαγωνισμός STEM με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής

Η ετήσια συνάντηση της μαθητικής κοινότητας για το STEM και την εκπαιδευτική ρομποτική.

Φέτος, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & STEM γίνεται 10 ετών. Είναι το “παιδί” της στρατηγικής συνεργασίας της COSMOTE με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης STEM Education και τον WRO Hellas.

Κάθε χρόνο, τα τελευταία 10 χρόνια, μέσα από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, χιλιάδες μαθητές και καθηγητές έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να εμβαθύνουν στο STEM και τη ρομποτική και να αξιοποιήσουν την τεχνολογία, αναπτύσσοντας καινοτόμες ψηφιακές λύσεις για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού πραγματοποιούνται κάθε χρόνο δωρεάν online σεμινάρια STEM σε εκπαιδευτικούς – προπονητές, παρέχονται εκπαιδευτικά εγχειρίδια καθώς και ρομποτικός εξοπλισμός σε σχολεία.

Για τον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM με θέμα «Μεσόγειος πηγή ζωής και πολιτισμού» έχουν ξεκινήσει οι δηλώσεις συμμετοχής για μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Οι μαθητές καλούνται ανά ομάδες μαζί με τον προπονητή τους να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν ρομποτικά έργα, τεχνολογικές εφαρμογές και αυτοματισμούς σε σχέση με το περιβάλλον, την ιστορία και την ενέργεια της περιοχής της Μεσογείου.

Οι περιφερειακοί διαγωνισμοί του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM 2024 θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο και ο τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (TaeKwon Do).

«Αξιοποιώντας τη μεθοδολογία STEM και την τεχνολογία οι νέοι μας ανακαλύπτουν νέους δρόμους δημιουργίας, τρόπους συνεργασίας και επίτευξης συλλογικών στόχων. Μέσα από αυτήν τη διαδρομή ανοίγονται νέοι ορίζοντες καινοτομίας για τη χώρα μας. Η COSMOTE επενδύει στους νέους και στην τεχνολογία για τη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους. Είμαστε αισιόδοξοι, αφού την τελευταία δεκαετία βλέπουμε τη συνεχή εξελικτική πορεία του μαθητικού δυναμικού της Ελλάδας στο STEM, που φτάνει να διαπρέπει στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Γαβριηλίδης, Chief Marketing Officer Ομίλου ΟΤΕ.

Ο Πρόεδρος του WRO Hellas και STEM Education κ. Ιωάννης Σομαλακίδης δήλωσε σχετικά με τον διαγωνισμό: «Για το 2024 οι μαθητές της χώρας μας θα ασχοληθούν και θα προτείνουν τεχνολογικές λύσεις για τη Μεσόγειο, τη θάλασσα στην οποία ανήκει και η χώρα μας. Μέσα από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM έχουν μπει τα θεμέλια για την κατανόηση σημαντικών κεφαλαίων της Φυσικής, των Μαθηματικών και της Μηχανικής, ενώ προσφέρεται δωρεάν τεχνογνωσία στους μαθητές και στην εκπαιδευτική κοινότητα. Οι μαθητές μαθαίνουν να σκέφτονται ως μηχανικοί και να επιλύουν προβλήματα. Η συνεργασία μας με την COSMOTE όλα αυτά τα χρόνια έχει φέρει σημαντικά αποτελέσματα».

Η συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM και η ενασχόληση των μαθητών με τις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά, συμβάλλει στη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και την ανάπτυξη της ικανότητας επίλυσης προβλημάτων, που αποτελούν σημαντικές δεξιότητες για τη μελλοντική εργασιακή τους ζωή.

Ταυτόχρονα οι μαθητές εμβαθύνουν στη Φυσική, τα Μαθηματικά και την Μηχανική, με την εισαγωγή για παράδειγμα απλών μηχανών και μετρήσεων.

Ώρα για αιτήσεις λοιπόν! Και ραντεβού στον τελικό!

To άρθρο 10ος Πανελλήνιος  Διαγωνισμός STEM με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button