Τρόπος Ζωής

Στο 1% υποχώρησε το spread των 10ετών ομολόγων – Galaksias Portal News

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αγορά ομολόγων. Το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που καταγράφηκε στην κοινοπρακτική έκδοση του νέου 10ετούς ομολόγου λειτούργησε ως «καταλύτης» στην εγχώρια αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι οι δανειστές τη χώρας προσέφεραν περίπου 35 δισ. ευρώ, έναντι των 4 δισ. ευρώ που άντλησε τελικώς το Ελληνικό Δημόσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι ενδεικτικό ότι το περιθώριο του 10ετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου υποχώρησε εκ νέου στο επίπεδο του 1%.

Γενικότερα στις ευρωπαικές αγορές επικρατεί θετικό κλίμα καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού θα είναι ταχύτερη απ΄ ότι αναμενόταν αρχικώς, γεγονός που με τη σειρά του, θα αναγκάσει την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει νωρίτερα σε μείωση των επιτοκίων της.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 48 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 27 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε στο 3,23% από 3,28% χθες έναντι 2,23% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1% από 1,04% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,0786 δολάρια από το επίπεδο των 1,0898 δολαρίων που άνοιξε η αγορά.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button