ΕνημέρωσηΠολιτική

Κινητοποίηση αγροτών γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι – Galaksias Portal News

Το γαλλικό συνδικάτο Αγροτικός Συντονισμός πραγματοποιεί σήμερα το πρωί μια δράση γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι αποκλείοντας το επάνω τμήμα των Σανζ Ελιζέ με μπάλες από άχυρο και τρακτέρ, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Αξέλ Μασόν, κτηνοτρόφος στην περιφέρεια Λουάρ-ε-Σερ στην κεντρική Γαλλία, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως περίπου εκατό αγρότες συγκεντρώθηκαν από τις 05:00 (ώρα Ελλάδας) σήμερα το πρωί «με ηρεμία και σεβασμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά τις 08:00 (ώρα Ελλάδας) οχήματα της αστυνομίας είχαν πάρει θέσεις κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου, ενώ η κυκλοφορία στο επάνω μέρος της διάσημης λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων εξακολουθούσε να έχει διακοπεί.

Στο χώρο απέμεναν γύρω στους 50 συνδικαλιστές, περιτριγυρισμένοι από αστυνομικούς. Γύρω στα δέκα τρακτέρ του Αγροτικού Συντονισμού, με μια γαλλική σημαία, ήταν σταθμευμένα κοντά στο μνημείο, σύμφωνα με το δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το συνδικάτο είχε ανακοινώσει μέσω της πλατφόρμας X πως κινητοποιείται «για να σώσουμε τη γαλλική γεωργία μας» πριν από το τελευταίο σαββατοκύριακο της Αγροτικής Έκθεσης που οργανώνεται στην πρωτεύουσα. «Ο Αγροτικός Συντονισμός καταλαμβάνει συμβολικά και ειρηνικά την Ετουάλ», γράφει το συνδικάτο στην X επικαλούμενο το όνομα της πλατείας στην οποία βρίσκεται η Αψίδα του Θριάμβου.

Το συνδικάτο ζητάει «να γίνουν γρήγορα ενέργειες για να σωθεί το 45% των εκμεταλλεύσεών μας που βρίσκονται σε οικονομική απόγνωση».

«Ανεβήκαμε σήμερα το πρωί για να καταθέσουμε ένα στεφάνι στην Αψίδα του Θριάμβου για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους τους αγρότες που αυτοκτονούν», διευκρίνισε ο Μασόν.

«Το Κράτος εξακολουθεί να μην μας ακούει. Στις 6 π.μ. επρόκειτο να φύγουμε με ηρεμία. Επρόκειτο να τα μαζέψουμε και να αφήσουμε το μέρος καθαρό», όμως η αστυνομία τους εμπόδισε να φύγουν, σύμφωνα με τον ίδιο.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button