Επικαιρότητα

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη – Galaksias.com

Σταδιακή ύφεση παρουσιάζει η κακοκαιρία, αν και η χιονόπτωση στην Κρήτη παραμένει, ωστόσο μόνο στα ορεινά τμήματα του νησιού

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 19-01-2024/1200 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Σταδιακή ύφεση παρουσιάζει η κακοκαιρία, αν και η χιονόπτωση στην Κρήτη παραμένει, ωστόσο μόνο στα ορεινά τμήματα του νησιού.
Πιθανώς στην Κρήτη να σημειωθούν εξάλλου ισχυρές βροχές και καταιγίδες το πρωί της Δευτέρας (22/1).

Πιο αναλυτικά σήμερα Δευτέρα (22-01-24):

1. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθεί τοπικά ισχυρός παγετός τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (22-01-24).

2. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν σε ολόκληρο το Αιγαίο. Σταδιακά από το μεσημέρι της Δευτέρας (22-01-24) θα εξασθενήσουν στα 8 μποφόρ, αρχικά στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

3. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (22-01-24) στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων και πιθανώς στην Κρήτη.

4. Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι της Δευτέρας (22-01-24) σταδιακά θα περιοριστούν μόνο στα ορεινά της Κρήτης.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button