Επικαιρότητα

Συνάντηση του δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων

Τις βάσεις συνεργασίας μεταξύ του δήμου Ιωαννιτών και του κλάδου των Ξενοδόχων έθεσαν στη συνάντηση που πραγματοποίησαν ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ιωάννη Χατζή και μέλη της διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, παρουσία και του αρμόδιου αντιδημάρχου, Χρήστου Τάτση.

Δήμος Ιωαννιτών και Ένωση Ξενοδόχων είχαν άψογη συνεργασία με μετρήσιμα αποτελέσματα για την ανάπτυξη του τουρισμού στα Γιάννενα στην προηγούμενη θητεία του κ. Μπέγκα, κάτι που αναγνωρίστηκε από τα μέλη της διοίκησης, τα οποία δήλωσαν σίγουρα για τη διατήρηση και ενίσχυσή της τα επόμενα χρόνια.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα ανοιχτά μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουρισμός στην περιοχή μας, με αυτά των υποδομών και των ενεργειών προβολής και διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος Ιωαννίνων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκα σήμερα στο δημαρχείο τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας αλλά και την  Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων. Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση στην οποία τονίσαμε την αδιαπραγμάτευτη θέση της δημοτικής αρχή πως ο σχεδιασμός για το μέλλον του τουρισμού στον τόπο μας θα γίνει χέρι-χέρι με τους επαγγελματίες του κλάδου. Στόχος μας είναι να εκπονήσουμε, όπως κάναμε και την περίοδο 2014-2019 ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή, συνεχίζοντας στη λογική των συνεργείων. Σε αυτή την προσπάθεια ζητάμε και τη συνδρομή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας η οποία κατέχει την απαραίτητη γνώση και διαθέτει τα κατάλληλα μέσα για να προχωρήσουμε μπροστά. Στην κατεύθυνση αυτή ως δημοτική αρχή πιστεύουμε ότι τα Γιάννενα πρέπει να στοχεύσουν στην προσέλκυση τουριστών που ενδιαφέρονται κυρίως για τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές του τόπου, να εστιάσουμε στο πανεπιστήμιο και τον συνεδριακό τουρισμό, χωρίς να αμελούμε και άλλες μορφές, όπως ο θρησκευτικός, ο αθλητικός τουρισμός κ.α.».

Από την μεριά του ο κ. Χατζής, αφού ευχήθηκε καλή θητεία στο νέο δήμαρχο, πρόσθεσε ότι ο κλάδος των ξενοδόχων ζητά από τους φορείς της Πολιτείας να αντιληφθούν τον ιδιωτικό τομέα ως ένα συνεργάτη στη χάραξη στρατηγικής.

«Αυτή τη διάθεση την είδαμε σήμερα και ελπίζω πως ότι συζητήσαμε θα μετουσιωθεί σε στήριξη του τουριστικού κλάδου ως μια συνειδητή επιλογή και όχι ως αναγκαιότητα».

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button