Επικαιρότητα

Αγωνιούν οι επιχειρηματίες με οφειλές που δεν μπορούν να εγκαταστήσουν POS – «Δεν θα δοθεί νέα παράταση», η απάντηση Θεοχάρη στην Ελένη Βατσινά (vid)

ακρόαση άρθρου

Οικονομία

Αγωνιούν οι επιχειρηματίες με οφειλές που δεν μπορούν να εγκαταστήσουν POS – «Δεν θα δοθεί νέα παράταση», η απάντηση Θεοχάρη στην Ελένη Βατσινά (vid)

Για μια κατάσταση που στραγγαλίζει τις επιχειρήσεις που επιδιώκουν να εγκαταστήσουν τερματικά POS, έκανε λόγο η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά σε επίκαιρη ερώτηση στη βουλή. Η κ. Βατσινά, τόνισε πως οι τράπεζες κλείνουν την πόρτα σε επαγγελματίες με οφειλές και επιβάλλουν υπέρογκες χρεώσεις και επαχθείς όρους

  • Το POS και οι κλειστές πόρτες στους επιχειρηματίες με οφειλές
  • Για καταχρηστικές χρεώσεις κάνει λόγο η Ελένη Βατσινά
  • Η ασφυκτική κατάσταση στις επιχειρήσεις στην Βουλή με ερώτηση της Ελένης Βατσινά

Ασφυκτική είναι η κατάσταση για τις επιχειρήσεις που επιδιώκουν να εγκαταστήσουν τερματικά POS, καθώς οι τράπεζες κλείνουν την πόρτα σε επαγγελματίες με οφειλές και επιβάλλουν υπέρογκες χρεώσεις και επαχθείς όρους. Αυτό τόνισε η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά σε επίκαιρη ερώτηση στη βουλή.

Απαντώντας στην ερώτηση, ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης έκανε λόγο για πέντε μεγάλες εταιρείες και μικρότερες στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν οι επαγγελματίες, διεκδικώντας διαφορετικούς όρους για την εγκατάσταση POS, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως δε θα δοθεί νέα παράταση.

Με φόντο την ανησυχία του επιχειρηματικού κλάδου, η βουλευτής Ηρακλείου έκανε λόγο για καταχρηστικές χρεώσεις των τραπεζών σε βάρος των επαγγελματιών. «Όλα αυτά τα συστήματα έχουν κόστη και κάποιος πρέπει να τα πληρώσει» επισήμανε ο υφυπουργός, λέγοντας πως ο ανταγωνισμός θα ρυθμίσει και το τοπίο των χρεώσεων των τραπεζών για τις συναλλαγές.

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button