Επικαιρότητα

Πέφτει η αυλαία του χειμώνα με την όπερα “Kirana” (video) – Galaksias.com

Με ένα ξεχωριστό διεθνές καλλιτεχνικό πρότζεκτ του Ruben Zahra από τη Μάλτα που σχεδιάστηκε για να συνδέσει τα παιδιά με την καλλιτεχνική δημιουργία ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024, η χειμερινή έκδοση του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου.

Εχοντας ξεκινήσει από το 2017 η ιδέα δύο νέων καλλιτεχνών ελληνικής καταγωγής που συναντήθηκαν στο Βερολίνο, οδήγησε στο Chios Music Festival.
Η βιολονίστα Ολγα Holdorff Μυριαγκού και ο συνθέτης Λευτέρης Βενιάδης, αποφάσισαν να προσφέρουν στο νησί τους, σε μια περίοδο που η χώρας μας έβγαινε λαβωμένη από την οικονομική κρίση και δοκιμαζόταν με το προσφυγικό.
Μιλώντας για τις φετεινές εκδηλώσεις στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ1 σημείωσαν τα ξεχωριστά εργαστήρια που λειτουργούν σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Χίου και άλλα σχολεία, μια σύμπραξη καταξιωμένων μουσικών από το εξωτερικό με τα νέα ταλέντα της Χίου.

Η ιστορία της όπερας “KIRANA“, η Ελλάδα είναι η 19η κατά σειρά χώρα που θα παρουσιαστεί, είναι εμπνευσμένη από τους μύθους και τους θρύλους ανατολικών πολιτισμών από την Κίνα, την Ινδία, τη Βαβυλώνα και τη Μεσοποταμία.
Σκηνές από το μυθολογικό αυτό μουσικό ταξίδι θα ζωντανέψουν μέσω ψηφιακών κινουμένων σχεδίων, βασισμένων σε ζωγραφιές και συνθέσεις των παιδιών τα οποία συμμετέχουν στην καλλιτεχνική δράση.
Η μουσική της παράστασης είναι γραμμένη για πιάνο και κρουστά και ερμηνεύεται ζωντανά από δύο επαγγελματίες μουσικούς με τα παιδιά να συμπληρώνουν το soundtrack με μια σειρά μουσικών αυτοσχεδιασμών.

Συμμετέχουν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χίου, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χίου, αλλά και της σχολής χορού “Allegro” Μίνας Μπατσακούτσα.
Τις εικαστικές δημιουργίες υπογράφουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χίου (διδασκαλία: Μαρία-Μελουζίν Κασαπίδου), του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χίου (διδασκαλία: Αγγελική Μακρή) και των εργαστηρίων σχεδίου και ζωγραφικής NS (διδασκαλία: Ναυσικά Σαλιάρη).

Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο
Σάββατο 10 Φεβρουαρίου
ώρες 19.00 & 21.00
KIRANA, Μύθοι της Δημιουργίας
Μια όπερα για παιδιά και με παιδιά
Τιμή εισιτηρίου:
10 € γενική είσοδος
8 € μειωμένο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button