ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Διαλύει ό,τι τρακάρει και για αυτό δεν πρόκειται να το δούμε Ευρώπη (Βίντεο) – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Φτιαγμένο να σώζει όσους είναι μέσα σε αυτό, αδιαφορώντας για όσους είναι απέξω

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί έσπευσαν να δηλώσουν πως τόσο το σχήμα του όσο και η χρήση ανοξείδωτου ατσαλιού με πάχος 3χλστ. στο Cybertruck θα είναι καταστροφικά σε μία περίπτωση ατυχήματος. Μάλιστα στην επίσημη παρουσίαση του, ο ίδιος ο Elon Musk είπε χαρακτηριστικά «αν έχετε μια διαφωνία με ένα άλλο αυτοκίνητο, θα κερδίσετε», υπονοώντας πως το Cybertruck θα αντέξει τη σύγκρουση με οποιοδήποτε άλλο όχημα.

Το Cybertruck είναι φτιαγμένο από ένα υλικό το οποίο είναι δημιούργημα της Tesla με κύριο συστατικό τον ανοξείδωτο χάλυβα. Σύμφωνα με την Εταιρεία Μηχανικών Αυτοκινήτου (SAE), τα τυπικά χαλύβδινα πάνελ πόρτας έχουν πάχος 0,7-1 χιλιοστά, ενώ το ανοξείδωτο ατσάλι του Cybertruck έχει πάχος 3 χιλιοστά.

Πρόσφατα, ένα Nissan Sentra έπεσε με ταχύτητα στο πλαϊνό μέρος ενός Tesla Cybertruck, και όπως θα δείτε και στο βίντεο, το ηλεκτρικό pick-up ίσα που λαβώθηκε ενώ το ιαπωνικό σεντάν έπαθε εκτεταμένες ζημιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Elon Musk δήλωσε στην δική του πλατφόρμα «X» πως θα είναι πολύ δύσκολο το Tesla Cybertruck να καταφέρει να πάρει το έγκριση για κυκλοφορία στους δρόμους της Κίνας, καθώς δεν πληροί τις εγχώριες προδιαγραφές ασφαλείας. Η αλήθεια είναι πως το Cybertruck, σε πιθανό test από τον EuroNCAP θα «πατώσει» στην βαθμολογία προστασίας πεζών.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button