Κόσμος

Σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς στα σύνορα των δύο χωρών

Σφοδρές μάχες λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ώρες στα σύνορα Ρωσίας – Ουκρανίας. 

Εκπρόσωπος ρωσικής ομάδας φίλα προσκείμενης στο Κίεβο, που εξαπέλυσε επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι συνεχίζουν να είναι σε εξέλιξη μάχες σε δύο περιοχές, λίγο μετά την ανακοίνωση της Μόσχας ότι απώθησε αρκετές επιθέσεις που εξαπολύθηκαν από την Ουκρανία.

Ο Αλεξέι Μπαρανόφσκι, που μίλησε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο γύρω στις δήλωσε ότι συνεχίζονταν οι συγκρούσεις στις περιοχές του Μπέλγκοροντ και του Κουρσκ.

«Ο ρωσικός στρατός έχασε αρκετά τεθωρακισμένα», δήλωσε, αρνούμενος ωστόσο να διευκρινίσει κοντά σε ποιες κοινότητες συνεχίζονταν οι μάχες, επικαλούμενος το επιχειρησιακό απόρρητο.

Λίγο νωρίτερα, είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα αποτελέσματα της επιχείρησης θα είναι γνωστά «το βράδυ». Επέμεινε ότι η αυτή η επίθεση είχε σχεδιαστεί για την εβδομάδα αυτή λόγω των ρωσικών προεδρικών εκλογών που διεξάγονται στις 15-17 Μαρτίου και στις οποίες αναμένεται να επανεκλεγεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Σήμερα εκφραζόμαστε, εκφράζουμε με τα όπλα στο χέρι αυτό που πιστεύουμε για το καθεστώς αυτό, για τις εκλογές», δήλωσε ο Μπαρανόφσκι.

Ο ρωσικός στρατός είχε δηλώσει νωρίτερα ότι απώθησε πολλαπλές επιθέσεις που εξαπολύθηκαν από την Ουκρανία σημειώνοντας ότι απώθησε όλους τους επιτεθέμενους προκαλώντας τους βαριές απώλειες.

Οι χερσαίες αυτές επιθέσεις ήρθαν σε συνέχεια πολλαπλών επιθέσεων με drones από τους Ουκρανούς κατά στόχων στη Ρωσία. Δύο ενεργειακές μονάδες, εκ των οποίων μία σε απόσταση 800 χλμ από τα σύνορα, επλήγησαν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν σημαντικές πυρκαγιές, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button